Русия - местата, които непременно трябва да посетитеДали Руска закуска е име на коктейл или се състои традиционно от блини (нещо като нашите палачинки, ама не съвсем) - можем да разберем само, ако посетим тази прекрасна страна. Думите на Чърчил за Русия: "загадка, скрита в загадката" си остават най-точното определение; повечето дошли отвън имат само смътна представа за реалността.

С умелото съчетаване на екстравагантни, изпълнени със слава времена на
Старата Русия и сивото наследство на ерата на Съветския съюз, тази страна едновременно опиянява и примамва.  Хората й, според една руска пословица,  любители на страданието, не по-малко обичат и да се забавляват, и могат да бъдат изключително щедри и гостоприемни.
Москва – сърцето на Русия

Москва е столицата на Русия, разположена в европейската част на страната, на двата бряга на едноименната река
Москва.Днес градът е огромен мегаполис и най-населеният град в Европа с население над 10 млн. души. Москва е град на контрастите – от богатите и луксозни до много бедни райони. Като всяка столица Москва е най-големият полически, културен и икономически център на Русия. Въпреки, че Москва е известна като най-скъпият град в света, това не спира хилядите туристи да го посещават с желанието се докоснат до впечатляващата му архитектура и многобройните забележителности.
Санкт Петербург – перлата на Русия

Санкт Петербург е град в Северозападна Русия, разположен в делтата на река Нева при вливането й в Балтийско море. Санкт Петербург е сравнително млад град, основан през 1703 г. от цар Петър Велики с идеята да бъде прозорец на Русия към Европа.  Санкт Петербург, наричан още Северната Венеция, съвсем справедливо е считан за един от най-красивите градове в Европа. Подобно на Венеция, градът е пресечен от 93 естествени и изкуствени водни канала с над 300 моста, по брой на които Санкт Петербург е на едно от първите места в света. Санкт Петербург е град на музеи с богати колекции, красиви паркове и приказни дворци.
С кораб от Москва до Санкт Петербург

Следвайте песента на лодкаря по Волга при един круиз от Москва до Санкт Петербург, плавайки по реките Волга и Свир, ловейки риба от лодка край бреговете на езерата Онега и Ладога и разглеждайки някои от селищата, които оформят московския „Златен пръстен“, с манастири Основополаи църкви от ХІ в. Вашата наблюдателна позиция е солидният, макар и не луксозен, построен от немци и управляван от шведи речен круизен кораб, на който европейски готвачи, интерпретиращи местната кухня, допринасят за едно типично руско преживяване.
Транссибирският експрес - романтика по релсите

Най-дългата непрекъсната железопътна линия в света и едно от най-големите пътешествия с влак, Трансибирският експрес изминава почти 9500 км – една трета от обиколката на Земята – и пресича осем часови зони между Москва и Владивосток на Тихоокеанското крайбрежие, зона, затворена за чужденците и за повечето руснаци по съветско време. Три леко различни маршрута тръгват в две направления от Москва и Санкт Петербург в Западна Русия през Сибир до Далечния изток, с възможност за включване на Монголия и завършване (или започване) в Пекин. Всеки от тях позволява обстойно разглеждане на регионалните столици, затънтени градчета и селца.
Сред крепостните стени на Кремъл

Щом се поокопитите след осъзнаването, че действително сте тук, сред укрепените стени на Кремъл, тръгнете към Оръжейната палата за зашеметяващо ударно препускане през начина на живот на богатите и знаменити царе.Тук се съхраняват повече от 4000 предмета от ХІІ в. до 1917 г. За щастие някои от най-интересните и представителни експонати са изложени първи, така че ще може да ги видите, докато все още сетивата ви не са претоварени. Никакви снимки или пътеводители не могат да ви подготвят за усещането да стоите в центъра на огромния, величествен Червен площад. В далечния край на площада се извисяват многоцветните шпилове и луковични кубета на катедралата „Св. Василий Блажени“, един от отличителните знаци на Москва.