Отношенията между нас и нещата,които пропускаме!


Здравейте,
 Напоследък си мисля колко по-различен ще е живота ако се отнасяме с усмивка към всичко.
 Колко пъти някой от Вас се е усмихнал и поздравил непознат на улицата?Или се е спрял, за да похвали и помогне с нещо на друг?
 В забързаното си ежедневие човек не обръща достатъчно внимание на малките , но важни неща, които го заобикалят. Когато си изпълнен с позитивизъм всичко се случва сякъш по-лесно и
виждаш отсреща отклик.
 Една добра дума и усмивка и изведнъж виждаш как от хора с намръщени и замислени лица, те се превръщат в приветливи и ведри.
 То не напразно има поговорка - „Каквото почукало,такова се обадило”
 Е всеки знае за себе си, но ако се поспрете и вдишате свежия въздух сутрин,ще откриете,че Живота е Дар и е Прекрасен!
 Промяната е в наши ръце и всичко зависи как ще се
отнесем към останалите.Или ще сме заобиколени от сиво и монотонно ежедневие, или ще сме ведри и денят ни ще бъде прекрасен!
Реагираме на всеки по различен начин.Както казва моята майка израза „Добър ден!” може да прозвучи различно и възприет различно само поради интонацията.
 Ако е вежлив е една, а ако е без желание - съвсем друга.Ето тези нюанси, дори и малки ги улавяме и реагираме според тях.Но ако не им обърнем внимание и се усмихнем, човека отсреща ще се научи на нещо добро! 
  Пресен пример да дам - в супермаркета скоро една баба на касата се почувства измамена, че и взели повече пари отколкото трябва.Касиерката и викна да се дръпне и сметне отстрани,но грешка нямало.Та жената смята,смята притеснено и нервно.Тогава аз се поспрях , изкарах калкулатора и решихме проблема. Не че беше кой знае какво, но се успокои и си пожелахме „Лек ден”.В очите и видях благодарност, че за такава дреболия(защото разликата не беше голяма) аз все пак намерих две минути време, за да помогна.
 Радвам се, че видях още една усмивка този ден.
Бъди щастлив и усмихнат и всичко останало зависи от това!