Защо се топи арктическият лед


Топенето на арктическия лед е по-вероятно от очакваното, пише германското списание Focus Online. Средните температури в Арктика се увеличават най-бързо, отколкото в останалите решетъчни области. Поради това безкрайната вечна замръзналост започва да се омекотява, а хладните, безтегловни маси от полюсите понякога се отклоняват на юг. Според наблюдението на професионалистите, промените в климата имат всички шансове да доведат до факта, че от
30-те години на 20-ти век Арктика ще бъде запазена през лятото при липса на ледена покривка.
Арктическият лед се топи, докато е по-вероятно да се надява, а от 2030-те години, през лятото, Арктика има възможност да загуби ледената покривка, пише германското списание Focus Online. До 2050 г. зимните температури имат всички шансове да се повишат с 5 ° C, включително в случай, че емисиите на парникови газове, според цялата планета, са
грубо намалени.
Вестникът се позовава на тези проучвания на програмата на ООН според защитата на околната среда около нея. Ще продължи „свръхпропорционалното затопляне“ на Северния полюс. Вече сега температурите в района почти на 3 градуса надхвърлят дългосрочните средни характеристики, докато в други части на земното кълбо има затопляне на градусите на Вотан.
В резултат на това безкрайната вечна замръзналост започва да потъва много бързо. На някои места този пласт на Земята достига до стотици метри дебелина и покрива приблизително 6 части от площта на планетата. Поради масовото затопляне на земята, само за една година, те се оказаха в замръзнало състояние, започват все по-активно да се отпускат, поради факта, че са стартирани процеси, които носят трудности за световния климат и населението на съответните райони.
Подземни сгради в един момент са повредени. Повечето от това, със затопляне, замразена смес от вода и метан има способността да се пръсне. Геолозите вече са открили много големи кратери в Сибир, резултат от такива експлозии, се казва в статията. В съответствие с това, професионалистите от университета Алфред Уенер в Бремерхафен, температурата на земята от 2007 г., според 2016 г., се увеличават с 0.3 ° С.
Както обяснява германското списание, проблемът е, че голямата биомаса на мъртви растения е запазена във вечна замръзнала вечност. Ако всичко вероятно се размразява, бактериите в почвата ще започнат да отделят използваната база. Вероятно води до освобождаване на значителни масиви от парникови газове и метан, макар че от своя страна също ще допринесе за глобалното затопляне. Следователно, топенето на вечната замръзналост дава този важен проблем за голям климат.
По това време, поради промените в климата, студеното покритие на Северния ледовит океан и ледената покривка на Гренландия се свиват. Черните езера на топящите се води и свободната повърхност на територията и океанът, свободни от лед, престават да предпазват ясната светлина, както и студеното покритие вероятно е направено и черпи слънчева енергия. Вероятно води до факта, че затоплянето в такива райони продължава.
Експертите смятат, че това, което се случва в Арктика, не се ограничава само до тази област и трябва да вземете спешни мерки, за да се отървете от опасни фактори, които имат всички шансове да доведат до много по-значими резултати за планетата, отколкото според тези времена. Специалистите призовават голямо общество да намали значително емисиите на парникови газове. Истината, за да се предотврати бързото затопляне в Арктика от този метод вече не е възможно - обаче, според последната мярка, има шанс да се понижи повишаването на температурата.

Жителите на арктическите равнини ще бъдат наранени от топенето на леда и увеличаването на размера на водата, убеждава вестникът. Според наблюдението на професионалистите до средата на века вероятно ще бъдат засегнати 4 милиона души. Повечето от тях принадлежат на областните наематели, често водят нормален живот и се занимават с риболов и риболов. Климатичните конфигурации могат да разкажат за това.