Теменужена душа


     Забелязвали ли сте какво цвете е теменужката? Това толкова красиво и нежно създание, но едновременно с това, успяващо да издържи на капризите на времето. Уникално творение е теменужката!
   Природата ги е изпъстрила във всевъзможни различни цветове и форми на цветчетата. Нежният им аромат се носи като благоухание във въздуха. Това силно цвете, успява да се съхрани дори през студени дъждовни дни. Изпъстря с
красиви килими алеи, бордюри, паркове. Някои стопани украсяват богато балконите си с тези красавици теменужките!
    Сега е пролет и навсякъде е пълно с цъфнали теменужки. Те надничат срамежливо от почти всяка градинка, срещат се в гората и разбира се, в полето. Омайният им аромат се носи из въздуха и се долавя при всеки полъх на ветрец.  Теменужката е сякаш един от символите на пролетта. Цъфнат ли теменужките, наближава
най- големият християнски празник- Великден. Теменужките се срещат предимно в жълти, виолетови и червеникави нюанси. В каквито и цветове да са, почти всички притежават малки синьо- виолетови петънца, наподобяващи очички. Тези очички закачливо ни гледат и сякаш ни се усмихват. Може би искат да ни разкажат за света и душата на теменужката.
    Замисляли ли сте се някога, какъв е светът на цветята? Светът на тези красиви създания, които не говорят, но излъчват, красота, нежност, хармония, обич! Може би е един чист и добър свят, изпълнен с любов и позитивизъм. Свят, много по- различен от този на хората.
    Такава е и душата на теменужката! Тя е нежна, красива, но едновременно с това силна и борбена, устояваща трудностите и премеждията. Удивителна е душата на теменужката! В днешния свят е хубаво да има повече хора с душа като на теменужката!Нежни и красиви, но едновременно с това силни и борбени! Такива хора винаги биха били впечатлителни и запомнящи се личности!