Изкуството да обичаш и да бъдеш обичан


За изкуството да бъдеш обичан, са писани романи, посвещавани са стихове, любовни истории са пресъздавани в филми. Наистина смятам, че е изкуство да бъдеш обичан и да можеш да обичаш също. Когато обичаш, всичко става по-лесно. Започваш да гледаш на живота по-различно, не само от лошата му страна и това каква неприятност ще те сполети. Всичко става някак по-леко, защото знаеш, че има човек, който винаги ще те разбере и наистина го е грижа, а не
просто да се преструва, че те разбира. 
Много истории съществуват за любовта и нейната сила. Аз смятам, че всеки от нас има такъв човек, който да бъде с него и да му помага за това да бъде щастлив и да продължава с усмивка напред в трудните моменти. Понякога не оценяваме тези хора, но истината е, че благодарение на тях се чувстваме в пълна цялост и удовлетворени от живота си. Всеки има нужда от подкрепа и рамо, на което да може да се
облегне. А това се случва, само когато двама души истински се обичат и уважават, и са предани един на друг. Дали ще е приятел, или майка и сестра, винаги когато любовта съществува между тях, тогава всички заедно можем да преодолеем всичко. 
Любовта е изкуство и ние сме част от това изкуство. Според мен копнежът човек да обича и да бъде обичан, е заложен в сърцето на всеки един от нас. Всеки има нужда се чувства значим за някого и рано или късно го осъзнава. От това по-хубаво нещо няма, защото само тогава може да се почувстваме истински богати.
Всичко, което правим с чисто сърце, е любов. В него липсва омразата, интригата и завистта. Когато сме способни да раздаваме обич, само тогава сме постигнали изкуството да обичаме, а също и така да ни обичат. Дори и най-голямото материално богатство не би могло да даде истинска любов на близките хора и тази любов да се върне. Любовта не се крие в личната изгода, в красивият външен вид или нещо друго. Както е казал писателят Петър Дънов: "Любовта е онази невидима сила в света, която ни кара да проявяваме най-добро от себе си. Тя стопля сърцата и душата ни. Кара ни да сияем, преобразява ни."