Казвайте на детето си „Обичам те”


”Обичам те” - тези думи повтарям на детето си всеки ден. За да бъде уверено, силно, решително. За да се научи да вярва в себе си. 
Това е моята теория (и не само моя). Казвам му, че го обичам постоянно. Дори когато спи. Сигурна съм, че ме чува дори и в съня си и усеща на подсъзнателно ниво колко много го обичам и колко е важен за мен. Не знам дали съм на прав път, но зная, че като дете много рядко съм чувала тези думи. Това, заедно с
липсата на внимание от страна на родителите ми, ме направи доста неуверена и плаха. Може би ако знаех, че те вярват в мен, ако знаех, че се гордеят с мен, щях да бъда много по амбициозна и решителна.
Искам моето дете да знае към какво се стреми, да вярва в себе си и да не се отказва от мечтите си. Искам също така да бъде сигурно, че майка му го обича и застава зад всяко негово решение. Възможно е и да сгреши. Да, зная. Но въпреки това
ще бъда до него - дори и в грешките му, в неуспехите му и провалите. Защото майката е затова - да бъде до детето си въпреки всичко и всички, да му помага и да го подкрепя безрезервно.
Нека то знае, че не се срамувам от него и може да разчита на мен на сто процента. 
Децата, които растат обичани, в спокойна среда, без скандали и насилие се превръщат в пълноценни хора.
Те на свой ред създават стабилни семейства и съумяват да възпитат правилно своите наследници.
Обичайте децата си такива каквито са и не пропускайте да им го казвате всеки ден. Те се нуждаят да чуват: ”Обичам те”.