21 ВЕК ТРИКОВЕ ЗА УСПОКОЯВАНЕ НА ПЛАЧЕЩИ БЕБЕ


Първите месеци с новият член на семейството не винаги са много спокойни.
При повече това даже и не съществува такъв вариант.
Когато дойдат и коликите и не нищо не помага, нито медикаменти предписани за целта,нито топлата възглавница на корема,нито масажите..
ЕТО НЯКОЛКО ТРИКА ,КОЙТО СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ПОМОГНАТ....

1.ВАЖНО Е предотвратяването навлизането на въздух в корема на малкото човече,затова
ако детето е на АМ се възползвай те от това ,че сме в 21 век и си КУПЕТЕ антиколик шише...Ще си спестите доста рев.

2.ПОВИВАНЕТО не говорим за бабените повивания отново ВЪЗПОЛЗВАЙТЕ, ЧЕ СМЕ В 21 ВЕК..ЗА това ще ви помогне качествен Слинг подходящ за вас и бебето.Съответно в специализирани магазини или онлайн може да намерите всичко.Гарантирам моментално спокойствие..!

3.ЗАХВАТКА ТИП УСМИРЕНИЕ.
Да има пози, който ще умилят плачещото бебе за секунди.Позата е следната ,хващате бебето през корема и го разполагате върху цялата си предишница ,така че глават му да е в дланта ви.След това можете бавно да го притиснете ,към вас и да издавате "Шшшш" звук.Бебетата се успокояват от еднообразни шумове напомнят им за шумящата кръв препускала в корема на мама.Все пак това са първите им познати звуци и им действат успокоително. В комбинация може да люлеете плавно и бавно бебето ляво на дясно.
 
4.ПО КОРЕМ - Редовното поставяне по корем,също може да предотврати колики.Повече педиатрите съветват да си започне от 2 седмица на бебето .  С поставянето по корем започва да упражнява коремните си мускули и наистина важно бебето да има така нареченото," timmytime".Важно да се отбележе,с всеки изминали ден в ,КОЙТО вашето дете стои по корем, трябва времето да се удължава докато не стигне 30 мин. Периодът варира между 2-3 седмици като се първия ден се започна с 2-3 мин.ТРЯБВА да се внимава за обезопасността на малкото човече. .И ОТНОВО ВЪЗПОЛЗВАЙТЕ СЕ ОТ 21 ВЕК .има възглавници специално за тази цел.Шарени,цветни с играчки и разаселвали вашето бебе.Каращи ги да превръщат стоенето по корем забавно време.

Надявам се моят бегъл опит ви помогне всичко гореспоменато съм го установявала сама.

                                  -mamasofi