някои причини които тревата е полезна за някои болести


Едва ли има някое друго растение на Земята, толкова осъждано, като канабиса. Марихуаната е определена като незаконно вещество от правителствата на повечето страни и макар да няма свидетелства, че някой някога е умрял от ,, свръх доза марихуана", пушенето и става наказуемо. 
Истината обаче е, че има научни доказателства, според които канабисът потиска рака, намалява кръвното налягане, използва се за лечение на глаукома , облекчава
болката и дори потиска HIV. Освен това марихуаната действа като антиоксидант, както и има противовъзпалително и неврозащитно действие. 
Ето и върху какво влияе добре пушенето на трева:

1. Рак
Канабиодите, активните компоненти на марихуаната, потискат растежа на тумора и убиват раковите клетки. Според изследователи веществото тетрахидроканабинол  или на кратко THC активира рецептори, които
биха могли да бъдат използвани по целенасочен начин за лечение на рака на белия дроб.

2. Мигрена. 
Тъй като марихуаната е легализиран продукт в Калифорния, САЩ, лекарите там съобщават за успешно лечение на повече от 300 000 случаи на мигрена, с които конвенционалта медецина не могла да се справи. 


3. Глаукома.
Лечението на глаукома с помощта на канабис е добре известно и документирано. Не съшествува за изследване, което оспорва положителния ефект на тревата върху това очно заболяване. 


4. Множествена склероза. 
Влиянието на марихуаната върху пациенти с множествена склероза е повече от добро. Растението спира неврологичните  реакции, както и мускулните спазми, които са следствие от фаталното заболяване. 

5. Алцхаймер 
Въпреки че е широко разпространено схващането, че тревата влияе зле на паметта, оказва се, че THC в марихуаната помага на предотвратяването на болестта на Алцхаймер. Това е така, тъй като веществото блокира частите на мозъка, които причиняват болестта. Освен това пушенето на трева е влияе отрицателно върху каткосрочната памет на човека, а не върху дългосрочната. 

6 Синдром на Турет 
Доктор Кристен Мюлер-Ваал от Медицинския колеж  в Хановер, Германия ръководела екип, който изследвал ефектите на химикали, наречени канабиниод води до значително намаляване на симптомите в продължение на няколко часа, в сравнение на плацебо. Този синдром е неврологично състояние, характеризиращо се с неконтрулируеми лицеви гримаси, тикове и неволни викове. 

7 Предменструален синдром 

Марихуаната може да се използва като ,,лекарство" срещу спазмите и дискомфорта, които са характерни за ПМС , както и по време на менструацията. Говори се, че самата кралица Виктория е използвала растението като начин да се справи с болката в този определен период от месеца.