Топ 5 дестинации на Game of Thrones


Чудили ли сте се кои са реално местата, на които е заснет един от най-гледаните сериали? Ако сте се, прочетете статията до край и ще разберете топ 5 дестинациите. 
Центъра за самата продукция на сериала е Северна Ирландия, но участват и Европейски страни. Кои са те? Сега ще разберете.
1. King's Landing (Кралски Чертог) - Дубровник, Хърватия
Заобиколен с каменна стена и разположен на скала насред водат, Дубровник се
превърна в превъплащение на сърцето на Вестерос.

2. Winterfell (Зимен Хребет) - Замакът Шун, Шотландия
Смесица между готическа и класическа архитектура, с площ над 820 хектара, използван като земите на Зимен Хребет, това е замъка Уард.
3. The Wall (Стената) - Мегараморн,
Северна Ирландия
4. Iron Isles (Железните острови) - заливът Мърлоу, Северна Ирландия
Разкриващо една от най-красивите гледки в Ирландия - безкрайна морска шир и издържалите на теста на времето скали, това е мястото където царуват Удавеният Бог, солта и желязото.
5. Dragonstone (Драконов камък) - храм Месенден, Северна Ирландия 
Красивата 11-километрова златиста пясъчна ивица бе използвана в сериала за изгаряне на "лъжебоговете" и издигане на Станис Баратеон като Азор Ахай.
Красиво нали.. Ако имахте възможност бихте ли посетили някое от тях? Кое? А има ли някой, който вече е посетил някоя от дестинациите? 
По случай края на сезона и огромното недоволство на всички включително и аз, кое най ви разочарова от финала на сериала? Въобще от целия сезон? За мен лично беше разочароващо цялото претупване на сезона, голяма част от моменти в предните сезони дори изгубиха смисъла си.. История, която бе градена години наред да бъде толкова сбито представена в 6 епизода по 1 час. Наистина разочароващо.