Колко малко е нужно да си щастлив


Здравейте, замисляли ли ли сте се колко малко е нужно на човек да бъде щастлив. Колкото и да е малко, понякога това стига да промени целият живот. Най-простите неща винаги са най-истинските, които понякога подценяваме и не обръщаме внимание на тях, но всъщност там се крие пътят към щастието. Не е трудно да спрем замалко, да се замислим върху тях и  да започнем да ги ценим. Всъщност това са безплатните неща, които нямат етикет с цена, защото
колкото и скъпо да струват, не могат да бъдат купени, нито продадени. Истински ценните неща не са материални, колкото и понякога да смятаме обратното. Когато се опитаме да разграничим кое е истински ценното, тогава ще разберем какво е да си щастлив. Хубаво е да оценим всичко навреме, докато не е станало прекалено късно и изгубим сами своето щастие.
Много от нас се чувстват нещастни и
неудовлетворени, просто защото забравят да ценят всичко, което имат и да бъдат благодарни. Благодарността е най-здравословната от всички човешки емоции. Всеки от нас има за какво да изрече "Благодаря". Има толкова неща, хора, събития, дарби, които притежаваме, за които можем да сме благодарни. Когато повечето от нас са неблагодарни, каквото и да получат, няма да им е достатъчно и по този начин се чувстват недоволни. Затова по-добре е да правим по-често неща, които ни правят щастливи, да мислим повече за себе си и да премахнем всичко, което ни пречи да се чувстваме добре.
Щастието е навсякъде около нас. То е съставено от онези малки скоро-забравени неща  - очарованието на една усмивка, един мил поглед или сърдечен комплимент. Открийте ги и бъдете щастливи.

Благодаря за вниманието.