Алергиите при децата


В днешното променливо време има нещо, което се отчита като увеличаващо се в последните години и това са алергиите при най-малките деца от 0+ месеца. Симптомите са от леко раздразнение и сърбеж в носа до огромни петна по кожата, които могат да се разранят и инфектират. Съвременната медицина предлага различни препарати в зависимост от сериозността на състоянието. Като най-безобидни са мазилата, които са за цел успокоение на кожата, но и съответно
нямат голям ефект. След това са капките от различни поколения, които значително успокояват симптомите като подуване на части от тялото, сърбежи, кихане и накрая - тежката артилерия са кортикостероидите - вече при много трудни и сложни случаи. Като майка на дете също изпитвам проблем в тази сфера. Доста често дупето на детето се подуваше незнайно от какво. Лекуваха се само симптомите, но не се знаеше какво е причинило тази реакция на организма.
Мазилата не помагаха, само капките намаляха болките. След доста ровене из интернет намерих решение на проблема - хранителни добавки с пробиотици. Съответно подуванията намаляха изведнъж и вече почти няма. Всичко е идвало отвътре - може би от червата и стомаха, не знам, важното е че имаше ефект. Затова приятели винаги търсете и второ мнение за каквото и да било. Когато стандартната медицина не помогне обърнете поглед към нещо друго, току виж ще промените живота си към по-хубаво. Естествено аз не съм единствената, на която алтернативната медицина е помогнала, всеки може да сподели опит и да помогне на друг в същото или подобно положение. Друго, което се забелязва като проблем при малките деца е нередовно или прекалено често изхождане като не е задължително да се влияе от точно определена храна. Регулиране на правилната работа на червата трябва да има едновременно и в тънките и в дебелите черва т.като не се знае точно къде е проблемът.