Порода Питбул


След всеки следващ случай на агресия от страна на питбул към човек в обществото се затвърждава мнението, че тези кучета са опасни и представляват заплаха за живота на хората. Специалисти, които отглеждат и тренират американски питбул териер обаче са на мнение, че не агресията, а любовта към човека е залегнала в тяхната природа. Аз съм
момче на 23г. и съм горд собственик на питбула Хектор тежи 57кг. И досега не е проевявал агресия към никого нито пък към животни. Мисълта ми е че каквато и порода куче да си вземете не я ли обучите винаги може да се прояви агресия. Така че дори да си купите питбул освен любов вие щеполучите куче което никога няма да ви предаде моят не спи да ме чака да се върна от нощна смяна не яде не пие вода за да ме чака а каква охрана е на 6 месечния ми
син си нямате и на идея.. Обичам тази порода и никой неможе да ме обеди че тя е агресивна.Сега ще ви обесня по подробно за да знаете дали сте готови за такова куче. 
Тези кучета не са подходящи за хора, които нямат възможност и време да им обръщат достатъчно внимание.
• Трябва да бъдат обучени и социализирани като се започне още докато са малки. Те са склонни да развият голям инат и упоритост, а заедно със силата, която притежават могат да бъдат доста трудни за отглеждане когато не са възпитани както трябва.
• Американският Питбул териер трябва винаги да се разхожда на повод, за да се избегне агресията към други кучета. Вашето куче може и да не започне боя, но няма гаранция, че няма да бъде предизвикано, а те се лесно могат да бъдат предизвикани и се бият до край. Ако не са добре социализирани от малки могат да развият агресия към други кучета.
• Имат изключително голяма нужда от дъвчене и много здрави челюсти и по-некачествените играчки няма да вършат никаква работа понеже ще бъдат на парченца докато се усетите. Осигурете им качествени и издръжливи играчки, които трудно могат да бъдат разкъсани и погълнати.
• Подходящи са за стопани, които могат да им осигуряват постоянни тренировки и постоянна дисциплина.