Тополовград


България е държава, изпъстрена с много красива природа и забележителности. Малък или голям град, село, винаги има какво да се разгледа и да ти се напълни душата с позитивизъм. Сигурно мнозина не знаете къде е Тополовград. Това е малко градче, скатано в полите на Сакар планина. Макар обезлюдено в последните години, то е запазило хората си като човеци и винаги има нещо, което се организира като събитие. Било то панаир, било то Фестивала на
любителските комедийни театри, било то спортни състезания, ученически олимпиади и куп други интересни неща, които ни връщат към дедите ни и ни карат горди да се чувстваме българи! 
В близост до града се намират няколко манастира, местността Курия, скалният феномен Палео Кастро, образуващ слънце формите си. На 8 км от града в село Хлябово се намират и долмени- скални плочи, подредени в правоъгълна форма, които се смятат за гробници и за
връзката ни с друг свят. Енергията там е всепоглъщата и неповторима. 
На 3 км. от село Устрем и на 13 км. от Тополовград се намира манастира „Света Троица”. В неговата история са вплетени легенди за бележити хайдути, бродили из Сакар планина. Най- тясно светата обител се свързва с историята на Индже войвода и безстрашния му байрактар Кара Кольо. Близо до манастира има пещера, която е била техен таен пристан и убежището, а под олтара на манастирския храм е скривалището, запазено и до днес и свободно за посетители.
Нека не забравяме кои сме и да се интересуваме повече от нашите градчета, селца и прекрасни природни забележителности, не само да отправяме поглед на запад, защото сърцата ни винаги остават в родината и ѝ принадлежим.