Любовта


       Любовта е най-хубавото чувство на света . Няма по-прекрасно усещане от това да обичаш и да бъдеш обичан . Когато двама души дават всичко за човека до тях , готови са да умрат за него , да дадат душата си на дявола - това е любов . 
      Това чувство трябва да се изживее . То придава смисъл на живота . Повечето от нас мечтаят да намерят истинската любов , но има и такива , които не
вярват в нея . Тези хора се самозалъгват и си мислят , че могат да живеят сами цял живот , без никой до тях да ги подкрепя и да им дава кураж да продължават напред . Това не е така , един човек не обича ли , той не живее , а само съществува . Любовта ни прави щастливи , кара ни да се чувстваме обичани и оценени , когато срещнем правилния човек животът ни придобива смисъл , той става толкова цветен , толкова хубав...
 
   Действително животът не е толкова розов . Той е изпълнен с трудности , пречки и изпитания , които всеки един от нас на Земята трябва да преодолее . Когато сме влюбени обаче забравяме за проблемите си и за сивотата на живота . Поглеждаме света от друга страна - по-красива и по-реална. Чувстваме се много по-добре и по-спокойно , защото знаем, че някой мисли за нас и разчита на нас , с една дума има защо да живеем . В очите на любимия човек виждаме онзи мил поглед , който ни кара да полетим в облаците . Усещаме пеперудите в стомаха , когато сме близо до нашият любим или любима . Изразът "Обичам те" може би е най-стойностното нещо , което може да чуе някой . Тези думи не трябва да се казват насам-натам и на всеки срещнат . Трябва да се изричат само когато чувствата са истински и достатъчно силни . 
Когато човек наистина обича той сияе от щастие. Да обичаш - това значи да живееш. Любовта е ключът, който отваря вратите на щастието. Това е най-сладката част от живота. Да знаеш, че във всеки един момент някой си мисли и държи на теб, те кара да се чувстваш много по-спокойно и значимо. 
    Ако повярваме в любовта и в нейната сила ще бъдем най-щастливите на света. Всяка грешка в нея се прощава . Тя винаги ще бъде чувство свято, само следвай я докрай, както есен следва лято. Трябва да обичаме , няма как без това , защото само тогава се чувстваме живи.