Кърменето днес


Наскоро имах късмета да стана майка на първото си дете. Още по време на бременността посещавах различни лекции за бъдещи родители. Всички те ми бяха полезни, но съм най-благодарна от лекциите на тема кърмене. Благодарение на информацията, която получих от лекторите - акушерки и консултанти по кърмене, с дъщеря ми много бързо се стиковахме и кърменето се превърна в любимо време, прекарано заедно. 

За съжаление разбрах
колко много жени в днешно време не кърмят, а преминават към хранене с адаптирано мляко. Част от тези жени от самото начало не са имали намерение да кърмят, но друга част са имали огромно желание, но поради липса на информираност не са успели. Всяко начало е трудно, но ако предварително знаеш какво да очакваш, с какво ще се сблъскаш, кое е нормално и кое не, как да действаш и как правилно да сложиш бебето да суче единствената пречка за кърменето
са хормонални и здравословни причини. Също ми направи впечатление колко грешни съвети получих в болницата и от личната лекарка. Ако ги бях следвала кърменето на дъщеря ми щеше да приключи много бързо. 

В следващите ми статии ще се опитам да систематизирам най-важните съвети, които получих и благодарение на които кърменето при нас стана лесно и приятно. Ще се опитам да разсея митовете и да изложа фактите по темата, както и да споделя моя собствен опит. 

Затова, мили дами, информирайте се, посъветвайте се с консултанти по кърмене. Националната асоциация за подкрепа на кърменето предлага безплатни консултации със сертифицирани консултанти. Няма нищо по-лесно, по-приятно и по-ценно за вашето дете от майчиното мляко. Не му го замествайте с мляко от други животни като имате възможност да му дадете най-доброто!