Децата - нашето всичко


    Децата са най-хубавото нещо на този свят. Те са благословия, наивност, чисти сърца и души.
Никога не губете детето в себе си, някои неща в живота могат да бъдат видяни само през детските очи. Вярвам, че децата са бъдещето, най - ценното и значимо нещо, което оставяме след себе си. Задачата ни е да ги закалим, да отгледаме деца, които ще направят този свят малко по - добър.
   Ако не
успеем да осигурим бъдещето за децата си, то можем да подготвим самото бъдеще за тях. Обичайте ги, пазете ги, дайте им добър пример, отделяйте им повече време, покажете им, че са важни и се съобразявайте с мнението им! Запомнете едно, ние не създаваме деца, за да са ни длъжни, създаваме ги, за да оставим нещо наистина значимо след себе си на този свят!
    Не бъдете критици, бъдете водачи. Не бъдете съдии, а модели. Те
изпитват чиста и безусловна любов, не умаловажавайте това! Вратата към детското сърце е винаги отворена. От нас се иска всеки ден да отделяме достатъчно от време то си за децата. Да тежко е работното ежедневие, но децата, за да станат човеци имат нужда от нашето внимание всеки ден.
    Един от най - големите проблеми на човечеството може би е следният: съвършени създания, като новородените деца, биват поверени от Бог на грижите на несъвършени съсздания, като възрастните хора, които най - често са обременени от много неща, които им оказват негативно влияние.
   Надявам се всички ние да осъзнаем все по - добре отговорността си към децата, живота и въобще. Нека бъдем все по - добри родители и все по - добри човешки същества! Нека бъдем по - смирени!