Смисълът да живееш, смисъла наречен Живот


Един прекрасен ден човек се ражда. Ражда се като бебе, новородено бебе, което туко що родило то незнае къде се намира, тъй като досега е познавало света, в който е бил-в корема на майката. 
Първият месец е много важен за новороденото, то трябва да се адаптира към хората и околната среда и важен фактор за тази адаптация е майката. Тя го кърми, храни го, отделя повечето си време и внимание главно към него. 
С минаването на
дните и месеците бебето пораства, започва да сяда стабилно, да прави първи крачки, прохожда, казва първите си думи, след време сформира цели изречения и от бебе вече става дете.
С изминаването на годините започва да ходи на градина, после на училище, след това в гимназия, някой дори и в университет.
И  това дете вече е станало човек.
И така след това живота се обръща на 360% и човек трябва да започне работа, сам да
изкарва пари, да работи и да се труди, както казват старите хора "сам да си хване хляба в ръка".
Това е труден период, до вчера са те хранили, днес вече трябва сам да се научиш да се справяш и да се грижиш за себи си, но няма как това е живота, живееш и съществуваш и трябва да се справяш все някак.
И така времето си върви...
В повечето случай един ден срещаш сродна душа, срещаш половинката си, намираш любовта. 
Най- прекрасното нещо е да обичаш и да бъдеш обичан.
След време заживяват заедно, сгодяват се, дори се женят и така...
Един ден решават, че искат да имат бебе, да оставят диря след себе си.
И така ражда се бебе. Оставил си вече следа след себе си, ето го и смисълът да живееш. 
И отново започва един кръговрат, но това е живота. Пък и какво по прекрасно от това-едни боси крачета да бягат и презноща да се гмурнат под завивките ти докато спиш, това е просто безценно.
Оказва се, че да живееш не е необходимо просто да съществуваш, а да има за какво и за кого.
С раждането на бебето осъзнаваме, че това е най-чистото, най-прекрасното, най-истинското нещо, това е най-голямата любов, която се е родила от вашата любов, оказва се, че това е смисълът да живееш, смисъла наречен Живот!!!