Смисълът да живееш, смисъла наречен Живот
Смисълът да живееш, смисъла наречен Живот


Един прекрасен ден човек се ражда. Ражда се като бебе, новородено бебе, което туко що родило то незнае къде се намира, тъй като досега е познавало света, в който е бил-в корема на майката. 
Първият месец е много важен за новороденото, то трябва да се адаптира към хората и околната среда и важен фактор за тази адаптация е майката. Тя го кърми, храни го, отделя повечето си време и внимание главно към него. 
С минаването на
дните и месеците бебето пораства, започва да сяда стабилно, да прави първи крачки, прохожда, казва първите си думи, след време сформира цели изречения и от бебе вече става дете.
С изминаването на годините започва да ходи на градина, после на училище, след това в гимназия, някой дори и в университет.
И  това дете вече е станало човек.
И така след това живота се обръща на 360% и човек трябва да започне работа, сам да
изкарва пари, да работи и да се труди, както казват старите хора "сам да си хване хляба в ръка".
Това е труден период, до вчера са те хранили, днес вече трябва сам да се научиш да се справяш и да се грижиш за себи си, но няма как това е живота, живееш и съществуваш и трябва да се справяш все някак.
И така времето си върви...
В повечето случай един ден срещаш сродна душа, срещаш половинката си, намираш любовта. 
Най- прекрасното нещо е да обичаш и да бъдеш обичан.
След време заживяват заедно, сгодяват се, дори се женят и така...
Един ден решават, че искат да имат бебе, да оставят диря след себе си.
И така ражда се бебе. Оставил си вече следа след себе си, ето го и смисълът да живееш. 
И отново започва един кръговрат, но това е живота. Пък и какво по прекрасно от това-едни боси крачета да бягат и презноща да се гмурнат под завивките ти докато спиш, това е просто безценно.
Оказва се, че да живееш не е необходимо просто да съществуваш, а да има за какво и за кого.
С раждането на бебето осъзнаваме, че това е най-чистото, най-прекрасното, най-истинското нещо, това е най-голямата любов, която се е родила от вашата любов, оказва се, че това е смисълът да живееш, смисъла наречен Живот!!!