Животът


"Не ни е даден добър живот или лош живот. На нас ни се дава живот. От нас зависи да го направим добър или лош''.

Всички ние имаме вътрешна борба със себе си през живота. Независимо дали става въпрос за стари преживявания, които са изцяло на клетъчно ниво, независимо дали това са нашите мисли, нашата система на вярвания, нашите ценности, нашите учебни модели или нашето виждане за себе си. Някои избират да преминат
през живота, без дори да се замислят: "? Защо се чувствам така, както правя аз? Защо мисля така? Защо изпитвам това? Какъв е смисълът на живота ми? Защо се държа и правя това, което правя?" Някои не могат да поемат борбата със себе си и обвиняват " всичко навън ". " Съседката е виновна, шефът е глупак, съпругът ми не ме подкрепя, обществото, родителите ми, децата, колата... и др... Аз не виждам живот на пътя си ... и т.н. 
Аз
гледам на живота като вечно пътуване, пътуване вътре и отвън. Вътрешна работа и предизвикателство на духовно ниво. Борбата, която чувстваме, я създаваме сами. Ние се борим срещу това, за което не можем да поемем отговорност, за това, което не можем да почувстваме. Борим се срещу нашите мисли и ограничения. Защото в нас знаем разликата между театъра и истината, ако смеем да знаем.  Ние можем да бъдем свободни хора! Можем да правим това, което обичаме, това което кара сърцето да гори и чувствата и емоциите да експлодират в екстаз.  Можем да се освободим от борбата в себе си. Да вземем обратно контрол върху мислите, действията, думите и живота си. Вътре в нас, ние знаем, какво е правилно, какво сме и какво не. Какво е истина и какво е илюзия? Ако изберем да преживеем живота си с усещането, че всичко е борба, че всичко е случайно,  не поемаме отговорност за себе си и за живота си ... Всичко зависи от нас си. Ние имаме възможност да виждаме, да опитваме, да трупаме опит. Животът може да бъде вълшебно пътешествие за по-добро или по-лошо. С мислите и действията си съзнателно създаваме живота, но трябва да прегръщаме всички моменти със сърце. Животът става много по-лесен след това. Премахваме илюзиите, които ни задържат . Животът е вълшебно пътешествие и част от пътуването е да разберем вътрешната му борба.След това борбата в нас изчезва, а именно ставаме свободни щастливи хора.