Защо не можем да забременеемМного двойки правят години наред опити за забременяване, но така желаните „две чертички“ все не идват. Това води до понижаване на самочувствието, до обвинения в себе си или в партньора, а често до кавги и раздели. 
 Мили бъдещи мами и татковци, задавали ли сте си въпроса: Защо точно на нас? Защо не става?  Желаното БЕБЕ не е просто секс. И затова, че закъснява да се появи, си има причина. В много
случаи тя е само психологическа, а в други – има сериозни физически и здравословни проблеми.
 Но може би много малко от вас знаят, че стресовото и забързано ежедневие, в което живеем, некачествената храната, с която се храним и това, че непрекъснато мислим за проблема, са едни от факторите бебето да се забавя.  
 За жалост е световна тенденция през последните десетилетия, не само в България да се
увеличава броят на двойките с репродуктивни проблеми. И това са закономерни, свързани с начина на живот факти. За съжаление все повече нараства възрастта, на която двойката стартира своите планове за репродукция. Това е основен проблем на съвременното общество. 
Съвременният начин на живот минава с много нездравословни навици – обездвижване, наднормено тегло,  повишена консумация на алкохол, тютюнопушене. Така че, има много фактори, които за съжаление увеличават репродуктивните проблеми