Защо не можем да забременеем
Защо не можем да забременеемМного двойки правят години наред опити за забременяване, но така желаните „две чертички“ все не идват. Това води до понижаване на самочувствието, до обвинения в себе си или в партньора, а често до кавги и раздели. 
 Мили бъдещи мами и татковци, задавали ли сте си въпроса: Защо точно на нас? Защо не става?  Желаното БЕБЕ не е просто секс. И затова, че закъснява да се появи, си има причина. В много
случаи тя е само психологическа, а в други – има сериозни физически и здравословни проблеми.
 Но може би много малко от вас знаят, че стресовото и забързано ежедневие, в което живеем, некачествената храната, с която се храним и това, че непрекъснато мислим за проблема, са едни от факторите бебето да се забавя.  
 За жалост е световна тенденция през последните десетилетия, не само в България да се
увеличава броят на двойките с репродуктивни проблеми. И това са закономерни, свързани с начина на живот факти. За съжаление все повече нараства възрастта, на която двойката стартира своите планове за репродукция. Това е основен проблем на съвременното общество. 
Съвременният начин на живот минава с много нездравословни навици – обездвижване, наднормено тегло,  повишена консумация на алкохол, тютюнопушене. Така че, има много фактори, които за съжаление увеличават репродуктивните проблеми