Да имаш деца


Ставаш рано сутринта в 6:30 и първата ти мисъл е за една гореща чаша кафе , но не ,грешка ! Първата ти работа е да смениш памперса на бебето. Готова си вече и е време  за закуската. За бебето пасираш зеленчуци ли, плодове ли с мляко , но гледай , не дай си Боже да сложиш пудра захар или сол в този ранен час ! На другото дете правиш сандвичи , а на баща им , е да кажем , че той няма да мине с прости палачинки ! Един пай може или  най -
добре една торта ! Но кой яде на закуска торта ?? Най-накрая си готова и всички са станали за закуска , вече е 8 часа . Докато останалите 
са седнали около масата , ти се измъкваш незабелязано, за да се приведеш в приличен вид ! 
След половин час си готова и се връщаш , а там какво да видиш , всичко е с краката нагоре ! По най- бързия начин командироваш мъжа си в другата стая да приготви децата за яслата , а ти в това
време да оправиш сътворения от тях хаос! Вече си готова и поглеждаш часа , ооо, ужас , закъснявате ! Юркаш всички към колата и тръгвате по най- бързия начин . Докато стигнете се надяваш на тишина и спокойствие , но вместо това от задните седалки се чуват писъци и крясъци , все едно някой го колят , а друг дерат ! Децата не искат да ходят на ясла , но няма как , налага им се ! Трябва и да се работи ! 
Вече сте пристигнали и с баща им ги завеждате , оставяте ревящите деца и бягате все едно някой ви гони ! Мъжа ти те закарва на работа , а от там тръгва с мръсна газ , тъй като отново закъснява и то с цял час ! А ти го гледаш  в този момент и си мислиш ,че най - после ще си починеш от всички тях . Влизаш и таман да започнеш работа , машината, на която работиш се чупи ! Местят те на друга , където и хал хабер си нямаш какво трябва да правиш, но нали си оправна , бързо схващаш. Така изминават първите часове и си мечтаеш да стане време за почивка , да може да изпиеш най- сетне една чаша кафе , да кафе , което така и не успя да пиеш сутринта !Ето остават само 5 минути до бленуваната напитка ! 
Вече седнала на един стол , бавно отпиваш от топлата течност и и се наслаждаваш , когато се сещаш , че е трябвало да отскочиш до химическото , защото мъжа ти след работа има фирмено парти ! Скачаш на мига ,но забравяш за кафето , което изливаш в скута си ! Някак пренебрегваш изгарящата болка и хукваш навън ! 
Вече връщайки се към фирмата , се радваш , че си успяла да свършиш задачата и започваш работа отново , часовете минават без проблем и , оо , изведнъж е станало време да си ходиш,кога минаха 5 часа ? 
Вече си излязла отпред , чакаш мъжа си да те вземе.  Ето и той се появява от ъгъла , качваш се в колата и отивате да вземете децата . В това време се чудиш дали не са направили някоя пакост в яслата и се надяваш да не е така! Вземате децата и за твое учудване били послушни , та чак за пример ! А у дома се държат все едно са хванати от гората ! 
Прибирате се вече всички , а на теб първата ти работа е да направиш вечеря. През това време децата играят в хола , а баща им седнал на дивана, опънал крака на масата , пие бира и гледа телевизия! Молиш го да ти помогне , но отказва , с обяснението , че е уморен , а ти от какво толкова си се уморила , та твоето работа ли е ? Оказва се , че ти си свежа като краставичка и имаш сила за трима! 
 Вече си готова и сядате да вечеряте .  След малко всички похапнали и доволни стават , а на теб се пада да вдигнеш масата и да измиеш. През това време някак уговаряш баща им да ги приготви за къпане ! 
Вече всички изкъпани лягате по леглата , децата заспиват след половин час игри и писъци , но вече е тихо , баща им също спи. А ти  се наслаждаваш на тишината и си мислиш какво ли ще те чака утрешния ден ? Накрая заспиваш с въздишка!