Скъпо или евтино ?


Здравейте, читатели ! 
Замислих се днес за цените и продуктите/услугите, които се предлагат като цяло и дали си струват. Ще дам различни примери, за ''прехвалените'' неща , които реално нямат толкова голяма стойност. 
Да речем фризьорът - студиото му е в скъп квартал, направил си е добра реклама, за да привлича клиенти , в такъв случай и цената е съвсем друга. Да , обаче същите умения и услуги , които той предлага се
намират къде по - евтини в някой ''забутан'' както се казва салон в отсрещното кварталче да речем. 
Това е един от малкото примери , които мога да дам. А какво да кажем за продуктите в хранителния магазин или дрехите в търговските центрове ? От личен опит и наблюдения мога да кажа , че понякога дреха или обувки от 150 лв., са много по - некачествени от такива за 50лв.(примерно).
Единствено по отношение на техниката -
като телефони например, мога да кажа, че понякога евтиното излиза доста скъпо. Там нещата стоят малко по - различно , но въпреки това и в тази категория съм срещала телефони с едни и същи функции , памет, камера и т.н., дори са една и съща марка , но цената им е коренно различна, защото моделът на единия е малко по - нов, но реално разлика нямат.
Като цяло обаче, не винаги скъпо означава качествено , както и обратното. Понякога точно евтиното се оказва по - издръжливо (било то дреха или уред) или по - вкусно (храна , напитки).