Отношенията в семейството след идването на детето


Преди да се появи трети член в едно семейство всичко е вино и рози. Любовта цъфти, приятелите са навсякъде, имаш време за забавление, не те бърка работата и колко усилия ще хвърлиш за всичко това. Предприемаш пътувания и срещи с роднини. С две думи "пей сърце" или както казват още "Вятър те вее на бял кон"!
Но ето, че се променят нещата, когато се появи третия член на семейството. Лично за мен
това е много хубав период, но и много тежък. Двамата трябва да сме въоръжени с достатъчно търпение, за да понесем системното недоспиване и грижите покрай малкото човече.Започваме да ставаме по-нервни. Притесняваме се дали ще се справим добре. Започваме да се караме за дребни неща. И така малко по малко любовта към малкото човече се превръща във все по -голяма стена помежду ни. 
Сексуалните отношения спихват рязко. Желанието да
излизаш и да се забавляваш също намалява. Допълниелен стрес водят и непостоянните съвети от роднини как е редно и как не да си гледаш детето. Според мен трябва да се ограничи веднага още с раждането това. Едно време нашите майки и бащи са имали избор  ( или пък не) да ни гледат както сметнат за добре и не мисля,че трябва да си налаат мнението и сега. Лично наш избор си е! Това се отнася и за избора на име, че то..после много сърдити има. Дори и това би довело до много студени отношения между родителите. 
В основата на всичко стои здравия разум, спокойствието и разбирането, че това е само период. При това най- хубавия през живота ни. Той ще е само веднъж и не бива да се отдалечаваме един от друг за някакви дребни неща или съвети от околните.Обичайте се и преди всичко се уважавайте!