Как да откажем цигарите


Нека кажем сбогом на тютюнопушенето. Не съм експерт, но мога да ви споделя моят метод за отказване, чрез който се разделих с цигарите преди 8 години.
Бях запален пушач, който пушеше средно по кутия и половина на ден, а имаше дни, в които изпушвах по две кутии. Първата и най-важна крачка е да вземете решение, че не искате да пушите вече. Решението трябва да е съзнателно и без натиск. След това следва да направите план за отказване. Изберете
дата на която да спрете да пушите. За да не е шок за организма ви две седмици преди датата започнете поетапно намаляване на цигарите. На деня Х се разделете с всички тютюневи изделия и аксесоари за тях като запалки, наргилета, табакети, пепелници и т.н. Всичко това отива в коша за боклук. Обявете на всичките си познати, че от ден Х няма да пушете.
 Всеки път, в който ви се допуши пийте вода. Не замествайте цигарите със сладко или
друга храна. Може да си нарежете моркови или краставица на лентички, за да не се изкулавате от друга храна.
Направете си фонд от цигари или така наречения от мен буркан банк, в който отделяйте парите, които бихте дали за цигари. Отделяйте пари всеки ден. Тези пари са за вас, а не за сметки или нужди на други членове на домакинството ви! Харчете тези пари лично за вас и за неща, които ви доставят удоволствие, за неща, за които обикновено ви се свидят парите. Успех!