Февруарска трагикомедия!


След радостното ни посрещане на 2019 година и импулсивно похарчените финансови приходи на всяко едно семейство, се сблъскваш с дилемата: 
- Как ще изкараш януари?  
В умисълът си и в разчетите за оцеляване през януари, идва финансовата трагикомедия за февруари. Повишаването на минималната работна заплата и повишаването на доходите и данъците в държавния сектор, повлече крак към повишаването на всички режийни разходи.
Февруарският месец, въпреки, своята краткост с дните си, е бомба за всяко семейство притежсващо автомобил, изтичаща винетка, почти двойна застраховка, заплащане на данъци поради преминаване на преглед на МПС, зимни сметки за ток, парно и ред подобни, (така заимствания 14 февруари) и твърде краткото време до 8-ми март, поставя всеки татко пред финансов колапс. Ето тук идва ролята на жената, как да олесни семейния бюджет, като не натоварва
психиката на бащата, като не изисква, не натрапва своите мечти, желания, копнежи, а просто и единствено да се усмихва, подкрепя и радва на малките жестове и поводи за усмивки, който би и донесъл дори и едно кокиче с платена фактора за ток. В гнева си и копнежа да се почувствам жена, избухна вулкана от недоволство, който и малкият жест бе загробен. След двуседмичен, почти, тотален фалит, разбрах, че жеста е бил добре премислен и повече от разумен. Бе получен плик с пари- закъснелият подарък, в който средствата бяха допълнени със списък от неотложните ни финансови задължения.
Да се смееш ли, да плачеш ли?!?
Трагикомедията бе изпълнена с прекалено голям замисъл, който със стъпки ни бе показано как импулсивният и пренаситен начин на живот на една току що озряла майка и съпруга би поставила пред изпитания цялото семейство.

Днешните млади хора, искаме (изискваме) всичко по-много и на мига, а не оценяме, и в последствие разбираме, че животът ни го предлага с бебешки лъжички!