Цената на емоциите


Да си емоционално интелигентен днешно време е изключително важно. Обществото блика от нарцисизъм и емоционално нестабилни индивиди. Това за съжаление не остава незабелязано...
Телевизията, новините, вестниците постоянно ни напомнят за различни степени на агресия към жени, деца и животни, за наивни хора попаднали в поредната измама. Интелекта вече не е само колко точки ще получиш в IQ си. Едни от най-добрите и успешни личности успяват,
защото са емоционално интелигентни, а други се провалят паради липсата и.
Да си емоционално интелигентен, означава да можеш да виждаш своите емоции, да можеш да ги контролираш, емоциите да работят за теб, а не ти за тях т.ест те да те владеят. Емоционалната интелигентност също така означава да  разбираш и виждаш емоциите на другите, да си емпатичен към тях и състрадателен. 
Повечето хора притежават и двата типа
интелигентност. Просто при едни е по- развита, а при други по слабо. Защо е важно да притежаваме и двата типа интелигентност. Студент в Стокхолмския университет, любимец на учителите и първенец в класа, стриктен ученик, амбициозен с обещаващо бъдеще пред себе си. Намушква с хладно оръжие учителя си, след скандал помежду им за това, че му е писал 4ка. Ясно е риска, който е поел заради факта, че не може да контролира емоциите си, той не е емоционално интелигентен. Понякога цената, която може да платим за липсата и е много висока!
Дори в момента да не смятате , че притежавате емоционална интелигентност, не се притеснявайте, при подходящи тренировки и желание, Вие може да я развиете!