СТРЕС (от) ПАРИ (за) НАРКОТИЦИ


Като че ли всичко около нас е една матрица от неспиращи проблеми. В тази статия ще прочетете за най-сериозните и често срещани проблеми на хилядолетието.

0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; font-stretch: normal; font-size: 17px; line-height: normal; font-family: ".SF UI Text"; color: rgb(69, 69, 69);">1.Стрес

69);">Безспорно първото място се връчва на Стресът. Все повече и повече хора страдат от дълбоки депресивни състояния, причинени от стрес. Телевизиите пропагандират все повече нови лекарства за справяне с напрегнатото ни ежедневие и това се е превърнало в глобален проблем. Но по-големият проблем е, че ние българите не бихме потърсили помощ от професионалист. За разлика от приемът на лекарства, посещението при психолог помага за справянето с проблема от корените му и справянето изцяло.

2.Пари

Парите и стресът за жалост вървят ръка за ръка. С недостигът на пари започват семейните проблеми, дълговете и човек започва бавно да се превръща в материалист. Защо ли? Защото колкото и да е вярна приказката, че парите не са най-важни, толкова е и грешна. Да разбира се, че здравето, например, е много по-важен показател, но какво се случва, когато нямаш пари за лечение? 

3.Наркотици

Най-честите потребители на наркотични вещества у нас са 14-25 годишни. Над 50 случая за изминалата година от свръхдоза, а интересът към тези вещества нараства постоянно. Забелязвате ли как всичко се върти - стресът ни кара да намираме утеха в наркотиците, а те струват пари. А веднъж тръгнал по този път, човек започва да мисли само за тях и как да си ги набави. 

Най-тъжното е, че тези проблеми все повече се задълбочават, а решенията изглеждат все по-невъзможни. Това, което можем да правим, за да си помагаме е да се научим да забелязваме хората, които имат някакъв проблем. Често те започват да се въртят в този омагьосан кръг, защото не са имали с кого да споделят и да получат помощ.