Най- безсмислените чувства


Кои са най-безсмислените чувства? 
Това са тези, които остават най-тежък отпечатък. Които крадат не само от нашето време, от нашите мисли, но те ни отдалечават от настоящето, причиняват ни вътрешни блокажи и в най- лошия случай болести. Това са безпокойството, тревожността и притеснението. Отделяйки им огромно количество време и негативни емоции, без да осъзнаваме ние ставаме техни роби. Спираме да живеем днес, в настоящия
момент. 
Стояйки в състояние на притеснение и безпокойство например за близък, който чакаме да се прибере. Ние спираме да живеем в момента, сами каним болестите в нас. Осъзнавайки, че нещата не зависят от нас, че ние нямаме власт над съдбата на другите и наща, ние ще олекнем от емоционалния товар , който сами си налагаме или ни го налага обществото цял живот. Ще се чувстваме много по- свободни, жизнени, продуктивни и успешни. Научно е
доказано, че тревожността, е изключително вредна, тя ни съсипва не само психически, но и физически. Безпокойството също не му отстъпва.
 Защото прекарвайки в безпокойство за бъдещето, ние спираме да бъдем продуктивни в настоящето, което е ключово за това "притеснително" бъдеще.
Радвайте се на живота, защото всеки ден е подарък, правете нещата които обичате и не хабете енергията си в безполезни чувства! Те са като рак, който ни разяжда! Отдалечавани от самите нас. Има една много хубава практика, която се ползва за успокоение на нервно състояние. Отпускайки се в седнало или изправено положение, вдишваме бавно и издишване, така няколко пъти, казва ме си "тези чувства не са ми нужни, те не ми принадлежат" и така няколко пъти, отново дишаме. Трябва да усетите вътрешно спокойствие. Колкото повече прилагате тази практика, естествено при нужда, тя ще става все по ефективна. Тя ще ви помогне да успеете да се справите с тези безмислени чувства.