Майстор!


Дойде ли ти майстор в къщи, всичко става леш и кърти. Бягаш да купуваш части-лампи, кабели и шпакли. Майстор в къщата да имаш, ужас, колко мръсно, седмици наред няма оправия, ред! Найлони, кабели, бои, всичко се стоварва на земята и тежко им на краката, тук се спънеш, там залитнеш и продължаваш кръшно да твориш. Кухнята добре да бъде, скромна, малка и уютна, жената мила в нея вкусни гозби да приготвя. Нека мир да има, по поръчка на жената мила.
Банята полу-готова, всичко е измислено на село в двора. Холът под въпрос стои, имаме да мислим още дни. Терасата ни малка вече е готова,  за цветя да мисля вече мога. Къде ще ги събирам, мама  миа, те са много, много  красиви и бодливи. В коридора плочките избрани, всичко лесно, само майстора да действа. Мъжът да стяга портфейла и да плаща всичко, за което майсторът се трудел с пот на чело! Майстор да си в днешно време, кафенце,
закуска и обяд, а паричките се трупат в джоба редом пак!!! Ще има за жената, за децата, всички са доволни в къщи редом с нас. Мебелите скъпи ще останат във времето напред, парите свършиха навред и всичко чака своя ред. На промоция да се надяваш, джакпотът с намаление да удариш. Късмет голям да имаш, билет с награда да притежаваш. Всеки вярва в късмета и тайничко се надявах пиленцето да кацне на нечие рамо.

Всяка професия е отговорност голяма, всеки сам избира своя път в живота. Не е важно за обществото какъв си, щом дадено нещо ти доставя удоволствие и удовлетворение!