Банско гид


Здравей скъпи читателю,
В настоящата статия бих искала да те запозная с интересни и приятни места, които можеш да посетиш в гр. Банско. Градът наистина е китен и малък, но не бива да забравяме, че привлекателността му не се ограничава единствено до планинския туризъм. 
От товаа сгушено в полите на Пирин селце произлизат личности като Неофит Рилски, Никола Вапцаров, Паисий Хилендарски и много други достойни културни
дейци. 
Тези от вас, които се интересуват от българската история могат да посетят музеят на Никола Вапцаров на центъра на града, а на Неофит Рилски в непосредствена близост до не безизвестната православна черква "Света Троица", която привлича стотици туристи със своята красота. 
На площадчето под църквата пък се намира внушителният паметник на просветителят на българския народ Паисий
Хилендарски. 
След обиколка по музеите можете да отдъхнете на новата улица Гоце Делчев или по успоредната й популярна ул. Пирин. 
Когато вече огладнеете и ви се хапва нещо традиционно банско, на разположение са много механи, като моите любими са Воденицата, Ореха, Бански айдути, механа Банско. Все пак, ако не си падате по подобни заведения, а търсите нещо модерно - през зимята може да откриете множество такива заведения като Джинджър, Еуфория, Куийнс пъб, пицария Виктория и др. 
Разбира се има заведения, които са съвсем обикновени и на достъпни цени. Като цяло такива може да откриете на центъра на града - например Дамяница, Канчето, Пицария Зънде, Орлово гнездо и др. 
Това е засега от мен драги ми читателю. Благодаря за отделеното време. Следващият път ще те запозная с летните активности в града, които лично за мен са доста по-привлекателни! Става въпрос за различни фестивали и празници както и за популярни планински маршрути, хижи, рибарници, околни селища с интересни за посещение места и др. 
До нови срещи!