Тривиадор/Тактики


Здравейте на всички. В тази моя статия ще ви разкажа за някои тактики които може да използвате в стратегическата игра за знания Тривиадор.
!. Първото нещо е избирането на база (при дълга игра). Винаги  избирайте база, зона която има възможно най-малко допирателни зони за да може да е по-лесно защитима.
2. Когато спечелите даден въпрос първото нещо, което трябва да направите е да обградите базата си, за да не може да бъде
нападната.
3.След като сте подсигурили базата си, при първа възможност гледайте да завладявате зони в съседство на базите  на опонентите Ви, като така ще имате директен достъп до базите, а и посредством тях и на всички зони на опонента при превзета база.
4. Отговарянето на въпроси. По принцип по мое наблюдение често има въпроси на които не знаете отговора. При това положение прибягвайте до избирането на най-известния
отговор т.е. отговора който сте чували.(При въпроси с 4-тири отговора). При въпросите с числа подхода е малко по различен. Когато не знаете отговора с старайте (ако е година) да се сетите горе долу за века в който е било даденото събитие ако се сещате и така да бъдете по-близко до правилния отговор . 
5. Жокери. В играта има няколко вида жокери, които може да се ползват в зависимост на какъв вид въпрос отговаряте. Жокерите главно се печелят от сгради които ги генерират през определен период от време, като тези сгради може да бъдат подобрявани за по бързо генериране на жокерите. Ако жокерите са свършили имате право да ги закупите с пари по време на игра, като цената на едик жокер е 2000 злато.
Жокерите може да се използват само веднъж за 2-та тика въпроси. Така, че моя съвет е да пазите жокерите си за важните битки, кат