Защо не върви на добре България


Живеещите в България всеки ден се сблъскват с негативизма, който вирее по нашите земи. Като започнем сутрин от новините, където още от ранни зори ни облъчват с това колко много проблеми има в тази страна и как винаги нищо не се случва. Например - злободневна тема как политиците се боричкат един с друг, а всъщност истината е, че са заедно, ама нали, ние трябва да останем с впечатлението, че нищо не става и нищо не си заслужава да се прави.
 
После минаваме през темата пътища - само катастрофи, ранени, загинали... майко мила какъв ад ще си помислите вие...
След това трудно е да мине ден без да видим по новините някакъв скандал с някоя институция, където я някой не си е свършил работата или пък най-често се е корумпирал и започват да го разследват. Е да, ще го разследват и след време някъде ще прочетем, че е получил условна или най-вероятно и нищо да не
прочетем, защото случая е потулен. 
И като цяло навсякъде само негативизъм, проблеми... да се депресира човек.
Пробвайте обаче няколко дни да изкарате без да гледате новини. 
Аз лично не гледам телевизия от 9 години - имам телевизор вкъщи, но го ползвам за филми и игри основно... Е, струва ви се странно, но мога да ви кажа, че се чувствам мнооого по-добре от преди и виждам нещата от много по-различен ъгъл. 
На първо място ще кажа, че проблема в България са политиците и медиите - всеки ден облъчват с негативизъм и всяват у вас чувството, че нищо не става и че всичко е безвъзвратно загубено. И повечето хора са заживели с тази мисъл в това сиво ежедневие и търсят начин да оцелеят поединично, вместо да видят цялата картина. 
А тя е много проста - в България няма гражданско общество... Т.е. има.... но за жалост толкова силно облъчено с целия този негативизъм, че е заспало дълбок зимен сън и не иска да се събуди.
А истината е, че всичко зависи от нас самите. Ако решим още утре можем да променим правилата и да изринем цялата измет, която ни трови дните и живота като цяло... Ама нали по телевизора всеки ден гледаме само лоши неща и си мислим... Няма смисъл, нищо не става....
Уви, става, всичко става, ама първо изхвърлете телевизора :)