Детство


Когато аз бях малка , да бъдеш дете, беше страхотно ! Лятото стояхме с брат ми и приятели пред у дома до тъмно и макар да нямахме много , ние се забавлявахме ! Тичахме наоколо , представяхме си , че сме в джунглата, защото живеехме до река , а там изглеждаше точно така . Слизахме долу в дерето , плискахме се разхождахме се и  се радвахме на най-малкото. Тогава нямахме телефони , даже си нямахме и на идея какво е това ! Нито пък някаква
друга електроника . Тогава имахме само една проста топка , но достатъчна да ни занимава с часове. 
Изобщо не съжалявам  за детството , което съм имала , беше ми много добре! Тогава не мислехме как сме облечени , нито пък как изглеждахме . Важни бяха само игрите и приятелите! Дори да бяхме кални до ушите важното бе да сме здрави! 
И като казах здрави, тогава и много рядко се разболявахме , нямаше ги тези грипове и
вируси през две седмици , но пък тогава и ядяхме истинска храна , а навън си изграждахме имунитета , който ни трябва ! 
В днешно време детството изобщо не е това , което беше някога , сега две -годишни деца знаят как да ползват телефон , а малко по- големи даже се срамуват ако нямат ! Аз също имам две деца , вярно още малки , но виждам сама , че с настъпването на технологиите и сегашния начин на живот трудно ще ги възпитам така както , някога аз съм била възпитавана . НО въпреки всичко няма да се откажа , и се опитам да намаля технологиите и лошото им влияние до колкото мога !
 А с нетърпение чакам да пораснат още малко и да ги извеждам с часове из природата и да видят една друга страна на живота !
Затова мили родители , колкото и да ви е трудно , ако сте от тези , които знаят какво беше някога , не се отказвайте , покажете им какво е било вашето детство !