Нужни ли са ни герои днес


В днешно време много хора живеят един забързан и напрегнет живот, изпълнен с грижи покрай работата, учението, домашните задължения и сякаш все по - малко обръщаме внимание на добрините, които ни заобикалят и на хората, които са "виновни" за тях. А именно те са тези, които можем да наречем героите на нашия век.
Въпреки великите герои, които са направили миналото ни славно като Левски и Ботев, в мирното ни настояще е нужно просто да направим
нещо добро, като например да нахраним бедно дете, да спасим животно от улицата или да рискуваме живота си за някой близък или приятел, за да можем и ние да се наречем такива. Защото само тогава всяка нация ще се съхрани във времето и ще бъде горда с делата на дедите си. Ако всеки един от нас прави всеки ден по нещо, с което ще е в полза на всички ни, животът ще е по - добър и по - красив.
За съжаление обаче макар и през късия си
житейски път аз съм забелязала точно обратното в повечето от хората, които ме заобикалят. Те мислят за своите "модерни" цели - добре платена работа, голяма къща, скъпа кола. За тях герои има само в приказките и са убедени в себе си, че не е нужно да правиш добро, когато то няма да ти се върне. И въпреки това, въпреки опитите им да ме убедят в това, което те мислят, едно от нещата, с които се събуждам всяка сутрин е именно това, че всичко на този свят се връща.
В крайна сметка всички ние живеем в свободна държава и имаме право на собствен избор. Правим това, което искаме, разбира се до там, до където ни позволяват законите. Но винаги трябва да помним нещо и то е, че добрината не може да бъде забравена - сторил ли си на някого нещо добро, то той винаги ще го помни !