Как се приготвя тирамису


 Здравейте приятели,
понеже мойта страст е готвенето и предимно деня ми минава в кухнята,реших в бога ми да помествам най-често приготвяните от мен рецепти и според мен най-споличиви.
Ще започна с често приготвяния вкъщи десерт Тирамису.Това е любимия ми десерт,които ми навява мили спомени от слънчева Италия.Рецептата е спомен от Роксана една позната от Румъния ,която беше така добра ,че да ми даде рецептата за което и
благодаря сърдечно.
Ще напиша и рецепти дадени ми също така и от хазяйката Олга,много много мила жена,която винаги когато приготвяше нещо вкусно ме викаше ,за да си запиша рецептата до най-големите подробности.
Ще се рдвам ако някой от хората посеващи блога ми решат да изпробват някоя от моите любими рецепти и ги харесат.
И така стига приказки и да започвам с рецептата,която е:

500гр.
маскарпоне
4 яйца
1ч.ч.кафе ,,еспресо,,
250гр. бишкоти
100гр.пудра захар или 80гр. кристална
2 с.лж.коняк(амарето,ром,марсала)
какао за поръсване

Делят се белтъци от жълтъци.Жълтъците и захарта се разбиват с миксер до пяна и докато удвоят три пъти обема си,към тях се прибавя Маскарпонето и всичко се разбърква с миксера за кратко сащото Маскарпонето може да се втечни ,белтъците се разбиват на твърд сняг (като се обърне купата да не падат)със щипка сол и се прибавят към жълтъчната смес с Маскарпоне.Всичко се разбърква внимателно.
Към свареното кафе се добавя акохола и в него се потапят за кратко бишкотите.
Реди се ред бишкоти,ред крем от маскарпоне и така до изчерпване на продуктите.Нуйно е да преседи поне шест часа за да поемат бишкотите от невероятния крем.
Отгоре се поръсва с какао.

Добър апетит.Надявам се да ви се хареса така, както и на всички нас вкъщи и дано да съм успяла поне за кратко да ви пренеса в Италия.
Посдрави от мен Мира.