Създаване на енергийна защита


Духовно извисените хора имат способността да неутрализират отрицателната енергия, идваща от негативно настроени хора, или същества от ниските астрални нива. За съжаление, повечето от нас нямат тази способност и знанията да се справят с такъв род проблеми.
За да се избегнат отрицателните влияния като:негативно програмиране, нежелателно хипноза, зомбиране и др. е необходимо създаването на силна енергийна бариера. 
Живеем в
свят, ръководен от универсални Вселенски закони и принципи. Законът на привличането гласи :Подобните  неща се привличат! Ние сме духовно енергийни същества и живеем във вибрираща енергийна Вселена. Всичко около нас е енергия. Енергиите, които вибрират с еднаква честота се привличат - отрицателните привличат отрицателни, а положителните - подобните си. Ние сме като магнити. 
Мисълта ни е много силна енергия. Умът и мислите ни
сътворяват нашата реалност и ни програмират. Това, което е в ума ни ще се случи и нищо не ще е в състояние да го спре, а онова което не е, най-вероятно няма да се случи, просто защото няма как да бъде привлечено - т. е. не е било програмирано. 
Ето една основателна причина да мислим положително и да отстраняваме отрицателните мисли и емоции, защото в противен случай несъзнателно ще привлечем отрицателни енергии отвън. Ако не се защитим, е възможно да бъдем програмирани от външни негативни източници. Защитата, която всеки от нас може да създаде за себе си е енергийна бариера, или т. н. енергиен щит. 
Първа стъпка към него е личната ни психическа подготовка, или т. н. Емоционална защита. Нужно е винаги да сме положително настроени, да се усмихваме, да мислим оптимистично и да сме насочени в мислите си към собственото си щастие и щастието на другите. За да сме в хармония с природата и вселената, трябва да творим добро. Доброто привлича стократно положителната енергия. Не трябва да допускаме да ни обземат чувства и емоции като страх, болка, обида съмнение, безверие. 
Сложете знак СТОП на всяка отрицателна емоция. Слушайте хубава музика, веселете се, срещайте се с хора, които ви обичат и правете само това, което ви харесва и подсъзнателно чувствате, че е добро за вас. Отбягвайте отрицателно настроените хора - песимистите. Те са едни от най - силните енергийни вампири. 
Втора стъпка - създаване на енергиен щит. 
Този вид щит представлява уплътнен участък от биополе с цел - да не бъдат допуснати разрушителни енергийни импулси. Щитът се създава в биополето ни чрез помощта на съответните мисъл - форми. 
Изберете момент, когато сте най-спокойни, на станете се удобно. 
1)Със затворени очи преминете на своето базисно психическо ниво. 
2)Визуализирайте своето тяло, обърнато от силна златиста светлина, изгаря ща всяка появила се негативна енергия 
3)Кажете си:'' Това е моят огнен енергиен щит, който не ще позволи на отрицателните енергии да ми въздействат. 
4)В моя енергиен щит са добре дошли всички позитивни сили на Вселената,приятелски настроени хора, любов, хубави мисли. 
5)От този момент мога да прогонвам лошите си мисли. 
По този начин се предпазват от злото и лошата енергия.