Топ 4 най-красиви места в България !


Невероятно е как в такава малка територия могат да се съберат толкова много красиви , спиращи дъха места !Ето част от тях :
1) Райско пръскало - Райско пръскало е водопад , който се намира на Пръскалска река , която е приток на Бяла река . Това е най-високия водопад на Балканския полуостров ! Висок е 124м ! Намира се в Стара планина , под връх Ботев , в национален парк "Централен Балкан" . Местноста и природата са удивителни
2) Връх Мусала - На второ място е връх Мусала ! Най-високият връх в България и на целия Балкански полуостров . Висок е 2925м ! Предишното му име е било "Сталин" ( от 1950 до 1962г ) . Смята се , че сегашното му име произлиза от арабското "мусалла" - "пътят към бога" . Връх Мусала е и сред стоте национални обекта на Българския туристически съюз . Намира се в източните части на планина Рила , недалеч от Боровец , на 80км от
София . 
3)Връх Шипка - На трето място поставям връх Шипка ! Той се намиа в Стара планина . Висок е 1326м , разположен е на изток от Шипченския проход . До 1951г е носил името Свети Никола , а след това до 1977г - Връх Столетов . Върхът е символ на героизма и усилията за освобождаването на България от Османско владичество . Паметникът на свободата е сред стоте национални туристически обекта на бтс и е под номер 93 . 
4)Баба Вида - на 4-то място слагам крепостта Баба Вида . Баба Вида или наричана още Бабини Видини кули е средновековна крепост във Видин . Тя се счита за единствената изцяло запазена в България крепост . Служела е за замък на местния владетел през средновековието .