Да пътуваме или не?


Пътуване или не? Какво отдаваш и какво получаваш? 

Залез плаващ над океана. Топъл бял пясък под краката. Спиращи дъха гледки към всички видове екзотични дестинации от различни

части на света. Защо трябва да пътувате?

Какво е да пътувате , за да започнете да живеете?

font-stretch: normal; line-height: normal;" .sf="" ui="" text";="" color:="" rgb(69,="" 69,="" 69);="" min-height:="" 20.3px;"="">

Преди всичко бих искала да изясня защо трябва да излезете от зоната на комфорт, да започнете да живеете и да пътувате. Ще се зачудите какво всъщност е западният свят и как е различен от източния. Какво е да живееш в претъпкан град или в пуста пустиня извън цивилизацията? 

Ще откриете, че хората в по-бедните части на света са много по-щастливи, въпреки че имат много по-малко. Ще разберете колко опияняващо е, когато вълнението идва от закупуването на билета до следващата дестинация. Ще се научите да възприемате дори най-фините детайли на различните култури.Пътуването ви отваря очите и ви облекчава.Пътувайки, картографирайте своя собствен начин и живейте за себе си. Само вие сте господар на времето си и само вие решавате къде да отидете и какво ще правите. В момента, в който се откажете от всичко, осъзнавате, че не скъпите коли, бижута или големи къщи, са това, от което наистина се нуждаете в живота си. И раницата ви ще стане най-добрият ви приятел. Ще откриете, че всъщност сте много по-щастливи. Ще спрете да пестите пари за нов чифт обувки или маркови дрехи, които всъщност не ви трябват. По-добре ги използвайте, за да си купите друг билет. И ще се почувствате по-богати.

Изведнъж осъзнаваш, че светът е много повече, отколкото си мислиш и че си само капка в морето. 


Всеки ден ще бъдете изложени на нови предизвикателства, за да разберете различните култури, начини на живот или поведение на други хора. Може би за първи път ще трябва да си опаковате нещата  си и да изберете само онези, от които наистина се нуждаете. Ще се научите да импровизирате и планирате непредсказуемо. Ще получите знания, които училището не ви дава.


Защо да пътуваме сега?

Никога няма да бъдете по-млади от сега и никога няма да бъде по-лесно. Дори когато завършите училище или намерите добра работа , дори когато имате собствен дом  и дори когато децата ви вече са пораснали. Информацията никога не е била по-достъпна. Няма място в света, което вече е неизвестно и недостъпно, така че не може да бъде следващата ви дестинация. Престанете да живеете в бъдещето и се опитайте да наваксате по-рано. Започнете да се наслаждавате на присъствието си и да живеете за него.