Това е нашата държава!


Какво се случва в различните страни, когато човек се изсере на публично място:

1. Когато в Англия човек се изсере на пътя, другите спокойно поглеждат и констатират, че е бил пиян. Институциите работят, минава камион с 10 чистача и въпросът се урежда. Всичко е лъснато за няколко минути, няма и следа от лайното.

2. Когато в Испания някой се изсере, ако е преди сиестата, лайното остава на пътя
до леко вмирисване. Минава някоя нечувана инспекция и оставя бележка с малка глоба. Сиестата приключва, лайното се изчиства и животът продължава.

3. Когато в Италия се изсере човек, набързо се насъбират 20 италианеца и започват бурно да обсъждат въпроса как е можело да се случи подобно нещо. Засрамен от случилото се, човекът сам си изчиства лайното. 20-те италианеца остават там и вече говорят за съвсем друго нещо,
случката с лайното е забравена.

4. Когато в Америка човек се изсере на пътя, минаващият наблизо журналист пише статия на тема “Нова мода в градския живот - лайното вече има собствени права”. Топ звездите на Америка пишат песни за лайното - песните стават абсолютен хит. Въпросът за правата на лайното стигат до Белия Дом, конституцията се променя, лайната вече имат обособени места, където могат да бъдат събирани за бъдещи екопроекти относно преодоляването на глобалното затопляне. 
Изсралият се човек започва бизнес с лайна, постига Американската мечта и забогатява.

5. Когато в България човек се изсере на пътя, бабичката от 4-ия етаж на панелния блок пред улицата, започва да крещи лайното веднага да бъде събрано оттам. Пристигат полицаи, журналисти и още 5 институции, които започват да разнищват въпроса “кой ще поеме вината за изсраното лайно”. 
Инспекцията по храните констатира, че в лайното се съдържат вредни за червата вещества, които са предизвикали човека. Въпросът достига до малката пекарна с банички, където човекът последно е ял. НАП откриват, че баничарницата прикрива данъци и запечатва мястото. Новините излъчват, че собственика на “заведението”, където човекът последно е ял, е бил дясна ръка на Тошко Ухото, които отдавна се занимавали с прикриване на доходи и рекет.
Минават 2 месеца, делата в съда относно Тошко и заведението отшумяват, лайното все още се намира на улицата, отдавна изсъхнало и втвърдено...