Ценете времето с хората до Вас


За дядо ми. Тази статия е за хората, които не оценяват хората до себе си, и пропилявам времето прекарано с тях в кавги и сръдни. Нека ви разкажа моята история и това как неусетно минаха толкова години от живота ми без да осъзная, че съм имала до себе си човек, когото би дал всичко за мен. 
Времето мина толкова бързо. Сякаш вчера бях на 10 години. Искало ли ви се е понякога да върнете времето? Да бъдете
повече време с хората, които ви обичат? Е,на мен много ми се иска. Никога не прекарвах достатъчно време с един от дядовците си. Беше в друг град, но сега осъзнавам, че не това беше причината. Просто бях дете, за което мнението и загрижеността на възрастните беше досадна. Не обичах, да е вечно покрай мен, да се тревожи, да ми прави забележки , ако нещо е грешно. Исках свобода, смятах го за досаден. И ето времето мина токова бързо сега 15г.
по-късно осъзнавам, колко време съм пропиляла далеч от дядо си. Как можех да съм до него да изслушвам, макар досадните му разкази, докрай,да се разхождам с него. Сега е  много стар,няма енергията, която имаше, а така ми се иска.. Ако можех да върна времето, щях.. Бих стояла до него с часове, дори само да мълчим, дори и да ми се кара и да казва кое не е правилно и как да го направя.
Ценете времето с хората, които ви обичат, твърде  малко е. Не бъдете егоисти. Нека даваме повече от себе си, да радваме хората около нас. Идва  момент в живота, в които осъзнаваш колко много са направили за теб, а ти не си го оценил. За съжаление понякога е прекалено късно.