Смели хора заживяха в прокълнатата къща в Мусачево


В село Мусачево има популярна с прокобата си странна къща. Намира се точно на пътя от София за Елин Пелин. Години наред, макар че се продаваше само за 1 лев, къщата не успяваше да намери нови собственици.


line-height: 100%" align="justify">“Истроията й е пълна със смърт. Смятаме, че не точно постройката, а самото място е прокълнато и носи зла съдба на всеки, който дойде тук да живее”, разказват местните хора.


Къщата се появява на бял свят в 1971 година. Построена е от брат и сестра. Те

напускат София, идвайки да живеят по-здравословно в селото. Година-две по-късно се разболяват от рак и умират. Имотът бива закупен от четиричленно семейство. Случва се така, че загива цялото семейство. В катастрофа. При странни обстоятелства умира и следващият собственик на къщата. Тя била учителка. Смъртта застига не само нея, но съпругът й и тяхната дъщеря. Следва поредица смърт на всеки следващ, придобил имота. Интересно е и това, че прокобата на това място се разпростира не само върху обитателите на къщата. Има необяснима смърт и сред съседите. Точно на Никулден един от комшиите на къщата излиза през нощта. Отива да лови риба. Намерен е удавен. Никой не може да обясни защо точно на Никулден и защо точно през нощта човек, който е напълно с ума си и здрав, ще постъпи така.


Една от мълвите говори, че на това място имало стар християнски храм. Друга пък, че имало турско гробище. Каквото и да е било там, истината е, че мястото е твърде зловещо. Странно е това, че самите дървета и храсти около двора са наклонени навън. Нищо от тях не расте право или наведено към къщата. Изглеждат така, сякаш искат да избягат, но не могат.


От 2017 година къщата има нови собственици. Вече е реновирана. Много от дърветата и храстите са изрязани. Домът изглежда някак по-жив и уютен. Но всички местни хора продължават да преминават на отсрещния тротоар и настръхват, когато се заговори за къщата на духовете. “Надяваме се новите собственици да премахнат тежката прокоба. Тук дори идва свещеник-екзорсист, за да освети това място. Интересно ни е да следим какво ще стане”, заключават жителите на Мусачево.