Пълен абсурд


В нашето малко, на пръв поглед скучно, се случват доста интересни неща. 
 Свекърът ми е болен от известно време, но лекарите казват, че е за по- голям град и цялостни изследвания. Докато чакахме за свободен час( което според мен не е редно, защото говорим за човешки живот) се наложи да викнем спешна помощ в събота. Три дни обикаляме по лекарски кабинети и разпитваме какво става с него. До сега и никой не го е преглеждал само едни
изследвания му се пуснаха. Никой не знае кой е лекуващият лекар, но е с диагноза Пневмония. На третият ден разбираме, че лекуващият му лекар, който уж го е приел е в отпуска и ще е на работа чак на изписването. 
Пълен абсурд... Без преглед, без консултация с лекар се назначава диагноза и изследвания, при положение че от месец ходим по лекари и никой не може да му постави точна диагноза и го препращат в по- големият град при
специалисти. А още по абсурдно е че не го изписват за да отидем на специалист при наличие на направление и записан час. На всичкото отгоре го приемат по възможно най- дългата клинична пътека. 
 Не знам защо, но както всичко и всички в нашата държава, се е превърнало в търговия, но да търгуваш с човешкият живот ми се струва страшно. Не за първи път се сблъсквам с това. Точене на клинични пътеки, кръвната мафия, лекари вече пенсионери, които гонят младите, за да не им вземат хляба и т.н.
 Надявам се само да успеем и този път да се справим с всичко това. Знам че свекъра ми е достатъчно силен за да се справи, защото това е човек който е отгледал двете си деца напълно сам, защото е успял да върне към живота девера ми с много постоянство и упоритост. Ще направя всичко възможно със същото постоянство и упоритост да спася и неговият живот. Той го заслужава.