5 топ съвета за оцеляване на работното място


1. Никога не предлагайте да правите кафе
В офиса има ритуал - всички чакат първият човек, който ще каже "Кой иска кафе?" След това този човек се намира в кухнята до края на деня като управител на кетъринг. Също така не забравяйте, че никой
никога не стига до върха на организацията, като пие вонящи чайове.
Никой не иска да има сериозна среща в стая, която мирише на мента / невен / алое вера.

class="tlid-translation translation">2. Игнорирайте всички имейли
Работата на компютър обикновено не е избор на кариера за повечето хора. И все пак с епидемията на електронната поща повечето хора прекарват половината от трудовия си живот, като стоят пред компютъра. Повечето имейли обаче са биоразградими.Или иначе казано, ако ги оставите да потънат на дъното на купчината и да останат без отговор, защото са ненужен спам. За някои хора това може да изглежда като най-дръзкото и самоубийствено нещо, което бихте могли да направите в офис, но ако нещо наистина има значение, човекът, който го е изпратил, накрая ще ви призове да ви попита за това.

3. Бъдете внимателни
Да вървите напред в бизнеса означава да бъдете забелязани, но прекалената работа ви прави почти невидима. Затова е много по-добре да работим усилено, за да сме забелязани. Това, което висшето ръководство харесва повече от всичко друго, са младшите мениджъри, които показват признаци на инициатива и доброволно вършат много задачи. Причината за това е, че колкото повече младши мениджъри доброволно правят това, толкова по-малко висши мениджъри ще трябва да се справят сами. Разбира се, да си доброволец и да вършиш чужди задачи са две различни неща. След като получите точки за доброволец за даден проект, най-добре е да стигнете колкото е възможно по-далеч от него, преди да започне работата.

4. Помнете, че по-малкото е повече
Може би си мислите, че мързеливите хора ще образуват инертна маса на дъното на една организация. Напротив, те се намират на всички нива в бизнеса, чак до председателя. Причината за това е проста: когато нещо се обърка в бизнеса, това е така, защото някой някъде се е опитал да направи нещо. Очевидно, ако не правите нищо, не можете да бъдете обвинявани, когато нещо се обърка. Хората, които седят по цял ден , усилено изправящи кламери, са единствените хора със 100% успех.

5. Облечете се подходящо
Бизнес костюмите са за правене на бизнес. Ако носите шлем на заварчика, хората очакват нитове, ако носите костюм, хората очакват бизнес. Но ако носите къси панталони и сандали, хората очакват да сте на път за плажа. От друга страна, никога не изглеждайте твърде делови.Може да Ви помислят човек, който работи в организираната престъпност или като предприемач, ако не и двете.