Сладкишът на Олга


Здравейте приятели днес реших да публикувам в моя блог не една а две рецепти отново от моята мила приятелка Олга.Този сладкиш го кръстихна приятелката ми,защото всеки път когато го правя или го опитам се сещам за нея.
и така необходимите продукти за тази вкусотия са следните:
3 яйца
200грама захар
125 грама масло,което прледварително сме изкарали от хладилника за да омекне малко за да може да се омеси
по-лесно.
кора от един лимон
един бакпулвер
400,500 грама брашно ,но понеже ваяко брашно е различно само по себе си ще ни трябва толкова че да се получи тесто което да не лепне по ръцете и в същото време да не е твърдо а меко.
един буркан мармалад от сини сливи,аз имам вкъщи домашен,приготвям си го сама в сезона на сливите,с други думи еко мармелад.Може разбира се да се използва и друг вид мармелад или
сладко по ваш вкус и желание.
Включваме фурната на 200 градуса,аз моята я включвам на 180,защото е доста силна,та това зависи от печката ви,не трябва да е много силна а по скоро умерена.
В дълбока купа слагаме всички продукти яйца,масо,захар и брашно смесено с бакпулвера.
Започваме да месим докато спре да лепне по ръцете.
Върху хартия за печене с точика ии пък със шише се разточва кора ,нетрябва да е много тънка дебелината е около половин сантиметър.
По средата на тази разточена кора се намазва половината от садкото,хваща се от единия край и се сгъва така че да се покрие сладкото,отгоре се намазва пак със сладко и се прегъва и от другия край,получава се нещо като плик,краищата се слепват много добре за да не изтече садкото,защото ще  полепне по тавата и като прегори започва да горчи.След като сме прегънали всичко и се е получил пликлзапечатан добре от всички страни намазваме хубаво отгоре или с разбит белтък или с прясно мляко и се поръсва добре със захар кристална
Слага се цялата тази вкусотия на дъното на печката и се запича докато се получат розови краища,след това се вади и се премества на рещетка по средата на фурната и се допича до готовност.
Изважлда се и се завива с алуминиево фолио за да омекне.