Убийци на мечти


  Няма нещо, което не можеш да го направиш, ако имаш желание и някой до тебе, който ти дава сила, казвайки ти, че ти МОЖЕШ.
 Но какво става, си заобиколен от хора, които не вярват в теб? - Едно голямо НИЩО!
 Бях дете, исках да стана археолог. Исках да откривам нови неща, да видя нови места, да ми зпомнят името. Споделих с моите  родители. Вместо те да се гордеят с мене, за това че искам да стана археолог, а не
някоя поп-фолк певица, която има фенове, не заради хубавия си глас, а заради голото си тяло - те застанаха пред мен с думите " Но то не остана нищо за откриване. Проста ли си да се занимаваш с това, по цял ден да копаеш за да търсиш стари боклуци. Ще останеш гладна. От къде си сигурна, че си толкова умна, че да завършиш такова висшо..."
Отказах се. 
 Почнах да мечтая за друго. От както се помня, аз рисувам.
Участвах в един конкурс и спчелих второ място в цяла България. Това ми даде кураж и реших да стана художник. Заявих на нашите, че искам професионални четки и бои, искам да ходя на курсове, искам да стана художник. И какво ми отгоеориха те - "Няма смисал. Художниците да не си мислиш, че печелят пари. Знаеш ли какви хора има по света, как рисуват, колко са добри. Никога няма да си по-добра от тях и ще умреш в мизерия. 
 Отказах се и от тази мечта, но не съм спирала да рисувам.
  Мина време, остана ми 1 година да завърша гимназия и да си избера професия, за която да следвам. Разбрах за военното училище. Много ми харесваха жените полицайки. Почнах да мечтая да стана полицайка. Тогава вече нямах майка, имах само баща ми, но съм сигурна, че и тя щеше да е съгласна с него. Баща ми ми каза, че няма да ме приемат, понеже съм била ниска и дебела. Била съм тромава. От мен нямало да стане нищо и т.н.
 Накрая се записах в Шуменския университет - Педагогика. Без желание, проста за да имам някакво висшо образование. Беше до там... не съм завършила, защото не беше, това, което исках. 
Убиха ми мечтите. Ако бяха ми казали "Да, ти можеш",може би сега нямаше да кисна пред компютъра, а щях да съм или в Египет или с четка в ръка пред платно или на улицата с униформа. 
 Не го правете!  Не убивайте мечтите на децата си !