Мед за здраве и красота


Медът е сладък продукт, който е получен от нектара на цветята, от маната или от други сладки природни течности, пренесени от пчелите. Медът съдейства за увеличаване на хемоглобина в кръвта, укрепва сърдечно-съдовата дейност. Медът е важен продукт в диетичното хранене, защото може да подобри усвояването на белтъчините, мазнините и въглехидратите в храната.
    Медът има силно антимикробно и противоплесенно
действие. 
  Сега ще ви представя няколко изпробвани рецепти за разкрасяване и поддържане на кожата и лицето, препоръчвам ги понеже са натурални сами си ги правите и нямат никакви химикали. 
   1.МАСКА ЗА ИЗБЕЛВАНЕ НА ЛИЦЕТО
     Смесват се чаена лъжичка глицерин, чаена лъжичка мед и две чаени лъжички вода. Глицеринът може да се замени с 3 чаени лъжички водка. В такъв случай
вода не се използва. Разбърква се и към сместа бавно се прибавя една лъжичка пшеничен брашно. Разбърква се до получаване на еднородна смес и с нея се намазва лицето и шията. Тази маска се употребява 1-2 седмично в продължение на един месец. При необходимост маската се повтаря след 2-3 месеца. 
      2.МАСКА ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ЛИЦЕТО
       20г.ланолин се загрява на котлона и при постоянно бъркане се сипва 50 мл. дестилирана вода. Сместа се дръпва от огъня и се прибавя 30г мед и един яйчен жълтък. Лицето се намазва с получената смес и след 15 мин се измива с мек сапун или душ гел и се намазва с крем. 
    3.МАСКА ПРОТИВ ПЪПКИ И ЧЕРВЕНИ ПЕТНА ПО ЛИЦЕТО
    100 гр. мед се смесват с 25г. спирт и 25 мл. вода, разбърква се, докато се получи еднородна смес. Лицето се намазва с получената смес с помощта на тампони за лице. След 10-15 мин се измива с топла вода и след подслушване се намазва с крем за лице. 
     Това са трите изпробвани от мен рецепти, напълно натурални и искрено се надявам, повече хора да започнат да ползват натуралната козметика, с която ни е дарила нашата природа, защото тя е незаменима.