Кои сме ние ?


Случва ли ви се често да усещатете, че се намирате на път без изход? Повечето от хората имат непрестанни проблеми, които влияят не само на здравия им сън, а на здравето, общуването, психиката и цялостно върху организма им. Всичко това е признак на рзболяване. Може би не знаете, но имунната ни система се задейства не само при наличие на вируси и вредоносни за нас антитела, а и тогава, когато прекаления стрес дава отражение на здравето ни.
Всъщност точно имунитета е нещото, което ни предпазва от разпад на организма, а още по-интересно е, че болестта е свойството на организма да си предпази от психически срив. За да се чувстваме във форма, и за да намалим количеството на вредните навици има неща, които могат да ни се отразят благориятно. Например спортът е полезен, както за фиическата ни активност и добра форма, така и за почивка и отмора от вредните мисли. Активността на тялото
въздейства върху нервната система, като я кара да остане в покой и да се наслади на чувството за лекото и феаричност. Ако искате да сте здрави трябва и да умеете да гоните отрицателните мисли от съзнанието си и да дадете път на положителните. Ако приемем, че мозакът ни е проектор на това, което му задаваме като мисли, то трябва да сме наяснно, че ще отрази и нещата по начина по които ние си ги представяме. Храната е отражение на нас самите. Не случайно хората са казали, че това, което ядем сме ние самите. Освен това храната е нашият енергиен източник и мощен двигател във всекидневието.
  Рецептата за здраве накратко е спорт, позитивизъм и добра храна !