Моят роден град Силистра


Моят роден град е Силистра.През него минава втората по дължина река в света - река Дунав.В Силистра могат да се видят много красиви места - крепостта Меджиди табия.Тя е построена през периода 1841 - 1853 година по планове на Хелмут фон Молтке.Вътре,в самата крепост е направен музей-има много старинни предмети и оръжия.Ако желаете да я посетите,обаче трябва да изкачите доста стъпала,докато стигнете до самата крепост.Силистра е известна и с
Дунавската си градина.До скоро беше доста занемарена,тъй като хората не са научени да пазят и да ценят ,но от преди три-четири години а реновираха и я направиха чудесно място за разходка.В Дунавската градина могат да се видят някои уникални дървесни видове,които са защитени.Те са отбелязани с табелки,за да се различават от другите дървета. Направиха детски площадки,игрище за по-големите,поправиха алеите.Всяка майка спокойно може да 
разхожда  децата си там.Направиха една наистина красива Дунавска градина!В Силистра има също Етнографски музей,Исторически музей,Художествена галерия,римска гробница,крепостта Дуросторум,драматично-куклен театър "Сава Доброплодни",вековният дъб,който е най-старото запазено дърво в града,  паметник на Васил Левски,паметник на Дочо Михайлов,паметник на Георги Мамарчев,паметник на Стефан Караджа,паметник на Борис Калчев.
На 4 км. от Силистра е разположено най-голямото село в България - село Айдемир.На 16 км. от Силистра се намира резерватът "Сребърна"- той е обявен за културно наследство. В езерото обитават над 220 вида птици,от които много редки и застрашени от изчезване.В резерватът има богато животинско царство- над 40 вида бозайници и влечуги,които обитават пределите му. В село Сребърна  има природо-научен музей,в който можете да разгледате  експозиция от препарирани животни. Сребърна е чудесно място за отдих-красиво и любознателно.
За жалост в Силистра не останаха много млади хора, тъй като работната ръка е ниско платена,но все пак съм горда,че моят роден град е Силистра!Той е един от най-красивите градове в България и вярвам,че ще се развива и за напред.Посетете го-има какво да се види!Няма да съжалявате!