Европейдка България. Мащеха на народа си!


Днес един бездомник ми се разкрещя. Нахока ме, че изхвърлям торбичката, в която съм събрал лайното на кучето си в кофата за боклук. В първия момент се ядосах. Не стига че чистя след кучето си, ами затова да получавам и упрек. По-точно псувня.

Да, понякога трябва малко време за да разбереш… Осъзнах, че там където изхвърлям лайното този човек си търси храната. По-дяволите и мизерия. Ако и на мен някой на масата, на
която ям, ми плесне лайно и аз ще псувам.

Някак, между другото, и дори с досада отминаваме нещо втрещяващо. Има и по-лошо от псуващ клошар. Хора се самозапалват от глад. Самоубиват се по изключително болезнен начин и причината затова е мизерия.  Мизерия в най-чист вид – липса на храна. Дори по-лошо - Липса на надежда за храна.

 Чудя се кога българите са се самоубивали от липса на
храна? Че това дори по време на турското робство не е било. Знам, знам… присъствие, подстригване, почесване, оплождане. Не е било робство.  Но да се върнем на темата.  Днес хора се палят от глад.  Преди петдесет години не е било. Преди десет също. Става днес. Когато сме в Европейския съюз и имаме евродепутати. Когато участваме в хуманитарни помощи за трети страни. 

В момента разполагаме с ГМО, с които можем да изхраним  гладуваща Африка. Всъщност, това беше и поводът да се създадат тези организми. Африка обаче продължава да гладува. Явно на Африка не и се яде.

Но от тези ГМО толкова ли няма за гладуваща Европа?

Стоп! Каква е тази дезинформация. Европа не е гладуваща. Сигурен съм че има цветна таблица по този въпрос. И заради тази таблица в Европа не може да има гладни хора. Не може да има и самозапалвания от глад. Това е лудост.

Европа отвори врати за милиони емигранти. Европа дава субсидии на тези милиони емигранти. Значи Европа не е виновна. Щом дава, значи има в излишък. Макроикономически сме добре. Казвам го защото така съм го чул. Може и да е фалшива новина.  Всичко ни е наред според някакви шибани цветни диаграми и дори сме първенци по разни икономически показатели. Хвалят ни. Показват ни се по телевизии и сайтове данни, че макроикономически сме цъфнали и вързали. Биели сме Гърция като маче у дирек по сума ти показатели. Направо ни дишат праха. Но не съм чул в Гърция да има самозапалване от глад.

Да не говорим за страни от третия свят. Там също не се палят от глад. Променят живота си като прецапат няколко граници и идват в богатата Европа на издръжка. И я получават, но в същото време коренни жители на Европа (такива сме) се палят от глад. Защото издръжка за тях няма. Дори за работилите цял живот няма достойна пенсия.

В това има лудост. Всичко ни е наред, а се палим от глад.

А не е ли лудост да се рекламират кредити, които можеш да изтеглиш за да си платиш сметките за бита. Лудост е да събираш пари от СМС-и за да лекуваш деца и в същото време да купуваш нов правителствен автопарк. Лудост е да умреш от глад, когато хипермаркетите изхвърлят тонове непродадена храна.

Но всичко си идва на мястото, когато обявиш самозапалилият се от глад човек за луд. Проблеми с главата имал, разбираш ли. Тогава останалите полугладни намират причината за смъртта в неговата лудост, плюят си в пазвите и се молят каквото и да става да не полудеят и те. До момента, в който полудеят.