25.8 C
София
понеделник, юли 22, 2024

3-годишни избягаха от столична детска градина

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Три 3-годишни деца избягаха от столична детска градина, предаде Би Ти Ви. Случайни граждани ги върнали в детското заведение, след като ги срещнали на Кооперативния пазар в жк „Люлин“ в понеделник около 9:30 ч.

Всичко се е случило в рамките на 5-6 минути, разказа в „Тази сутрин“ директорката на детската градина Дочка Мичева. По думите ѝ е направено всичко възможно те да бъдат върнати невредими.

„Децата са били вътре. И за мен е загадка как са излезли. Помощник-възпитателката е тръгнала след тях, но не е успяла да върне две от децата. Едното е стигнало по-далече“, разказа Мичева.

„Свързах се с администрацията на район „Люлин“. Сигнализирах в дирекция „Образование“. Обадих се и на родителите на децата“, обясни още тя.

По думите ѝ в социалните мрежи историята е „украсена“. Дочка Мичева посочи, че ще поиска още обяснения от персонала какво се е случило, за да може да вземе адекватно решение.

„При всички положения ще има наказания по Кодекса на труда. Няма да е забележка, а дисциплинарно уволнение или предупреждение за дисциплинарно уволнение. Предстоят още разговори“, заяви директорката.

Баща на дете в същата градина се застъпи за педагозите, които работят там и изрази мнение, че са стойностни хора с дългогодишен опит.

Той каза, че няма информация да има притеснени родители, които да не искат да пуснат децата си. За тях е важно да разберат какво ще последва, за да не се повтори този случай.

„За нас санкциите по-скоро са последваща мярка и въпросът не е как се е случило, а защо. За съжаление, имаме информация, че това не е първият случай на територията на общината. Имаме информация и за други подобни случаи. За нас е по-важно генерално да се вземат мерки и да се реши проблемът, за да не може децата физически да успяват да отворят вратата на двора“, каза бащата.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img