7.9 C
София
четвъртък, април 18, 2024

Актриса съди „Дисни“ с помощта на Илон Мъск

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Актрисата Джина Карано е внесла съдебен иск срещу „Дисни“ и „Лукасфилм“ за неправомерно уволнение и дискриминация. Тя твърди, че е била отстранена от „Мандалорецът“, защото е изразила „личните си политически възгледи“, предадоха осведомителните агенции.

Жалбата, подадена в Калифорнийския окръжен съд, е подкрепена финансово от „Екс корп“ – притежаваната от Илън Мъск платформа за социални медии, известна доскоро като Туитър, посочва БТА.

Карано, чиято кариера започва като състезателка по смесени бойни изкуства, участва в два сезона на „Мандалорецът“. Тя е в ролята на рейнджърката Кара Дюн, преди да бъде уволнена през февруари 2021 г. заради мнението си по политически въпроси, които изразява в социалните медии, се казва в съдебния иск.

Тогава от „Лукасфилм“ публикуваха изявление, в което се казваше, че нейните „публикации в социалните мрежи, които очернят хора на база тяхната културна и религиозна идентичност, са отвратителни и неприемливи“.

В съдебните документи, подадени във вторник, се посочва, че „Дисни“  и „Лукасфилм“ „са се насочили към Карано, тормозили са я публично,… оклеветили са я и са положили много усилия, за да унищожат кариерата й“.В кариерата си Джина Карано участва в други холивудски франчайзи, сред които „Бързи и яростни“ и „Дедпул“.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Последни новини
- Advertisement -spot_img
Свързани статии
- Advertisement -spot_img